hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Jelentés a frontról

A háziorvosok és szakorvosok közérzete jelentős különbséget mutat, míg előbbiek úgy érzik, kevés figyelmet kapnak és kimaradtak a fejlesztésekből, az  utóbbiak bíznak az állami központosítás kedvező hatásaiban – idézi a szoljon.hu a GfK Hungária legfrissebb felmérését.

A lap terepen dolgozókat is megidéz. Dr. Bene Ildikó, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet főigazgatója bizkodó az egészségügyi struktúra átalakításával kapcsolatban.  
— Elmondhatjuk, hogy már a célegyenesben vagyunk. 2012. július elsejével megkötik az új finanszírozási szerződéseket, melyeket már az új térséghatár figyelembevételével határoznak meg. A folyamatok az átalakulás végére letisztulnak, a betegutak egyszerűsödnek, a rendszer átláthatóbbá válik.

Dr. Hoksári  László szolnoki háziorvos szerint - akinek az új rendszerben menedzselnie kellene a beteget – viszont a szakemberek semmit nem tudnak az új egészségügyi struktúráról.
—  Nem világos, hogy melyik kórházban milyen osztályok, milyen ellátások szűnnek meg. Továbbá az sem, hogy a betegeket milyen intézményekbe lehet beutalni, ott milyen feltételekkel fogadhatják őket, és hogy kell-e fizetniük esetleg, ha nem az előírt helyre kerülnek. Az egészségügyi dolgozók már a végletekig túlfeszítettek, a betegek is csalódottak – magyarázza a szoljon.hu-n, hogy miért is jutott olyan eredményre a GfK Hungária, amilyet kapott.

(forrás: szoljon.hu)

Könyveink