hirdetés
2021. október. 26., kedd - Dömötör.

Létrehozzák Magyarország első adatpiacát

A mesterséges intelligencia akcióterv részeként 2020 végére akár százezren szerezhetnek alapismereteket a mesterséges intelligenciáról, mondta a Mesterséges Intelligencia (MI) koalíció szakmai vezetője hétfőn az M1-en.

Szertics Gergely hozzátette: az akcióterv ezen része mindenkinek szól, de elsősorban a diákok kerülnek majd fókuszba. A MI koalíció bízik abban, hogy 200 tagszervezete saját munkavállalóit is motiválni fogja az online képzések elvégzésére.

Az akcióterv részeként létrejön egy intézményrendszer, amely átfogóan támogatja a kutatás-fejlesztést és az innovációt a mesterséges intelligencia terén, továbbá a rendelkezésre álló adatokból Magyarország első adatpiacát is létrehozzák. A nem személyes és nem érzékeny információk felhasználásával új összefüggésben lehet majd látni az adatokat, magyarázta.

A mesterséges intelligencia akcióterv részeként az MI koalíció tudatosító kampányt is folytat, amelynek célja, hogy egymillió embert érjenek el azzal az alapüzenettel, hogy a mesterséges intelligencia hasznos eszköz és a tévhittel ellentétben nem veszi el az emberek munkáját, mondta Szertics Gergely.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés