hirdetés
2024. május. 08., szerda - Mihály.

Két nagy kedvezményezett tűnt el az 1%-osok listájáról

Meglepetésre hiányzik az 1%-os adófelajánlásokból részesedők közül a korábbi két nagy nyertes, a Daganatos.hu és a Gyermekmentő Támogató Alapítvány – írja a Heti Válasz.

A két szervezet tavaly együtt 431 millió forint értékben részesedett az 1%-os forrásból – írja a lap. A két, szoros személyi és szervezeti összefüggésben álló alapítvány sikerét két tényezőnek tulajdonítják: egyrészt professzionális online marketingkampányának, amelyet először alkalmazott Magyarországon, másrészt annak, hogy már bejáratott nevű, nagy tekintélynek örvendő alapítványok nevére „hajazó" elnevezést választott magának.

A két új alapítvány intenzív reklámkampánya azért is kellemetlenül érintette az egészségügyet, mert ugyan egymilliárd forintot is meghaladja a rákos gyermekekre pénzt kérő civilek összbevétele, így a pénzek nagy része láthatatlan marad az egészségügy számára. Miközben a régi, a rákattintásonként 40-100 forintos internetes hirdetési árat megfizetni nem hajlandó alapítványok bevételei jelentősen csökkentek. A csontvelő-átültetésre váró gyermekek szüleinek például két éve ismét fizetni kell azért, hogy a kis beteg mellett lehessenek, mert a Szent László kórház Démétér Házát fenntartó alapítvány támogatása egyre csökken, eközben pedig a százmilliókat beszedő új civilszervezetek nem veszik át a feladatokat – olvasható a hetivalasz.hu-n.

(forrás: Heti Válasz)

cimkék

hirdetés

Könyveink