hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Itt a lista, hogyan osztották fel a járóbeteg szakellátás miniszteri tartalékkeretét

Szeptember 5-i hatállyal közzétették az Országos Egészségbiztosítási Pénztár honlapján, hogy mely járóbeteg-ellátást végző szolgáltatók milyen arányban részesültek a miniszteri tartalékkeretből.

Mint arról a MedicalOnline korábban beszámolt: október végéig használhatják fel az egészségügyi inézmények azt a 1,5 milliárd forint többletforrást, amelyet a Nemzeti Erőforrás Minisztérium a járóbeteg-szakellátást végző egészségügyi szolgáltatók részére biztosított a miniszteri tartalékkeret részére.

Az egészségügyi államtitkárságon meghozott döntés értelmében a 255 járóbeteg-szakellátó intézmény közül három – a DEOEC Kazincbarcikai Kórháza, az ózdi Almási Balogh Pál Kórház, valamint a miskolci MISEK Nonprofit Kft. – a tüdőszűrések számának növekedése miatt kap több mint 8 millió forintot utólagos kifizetéssel. A Betegápoló Irgalmasrend Pécsi Háza a 2010. októberében elindult és 2011-ben folyamatosan növekvő betegforgalommal működött járóbeteg-szakellátására fordíthat további 2,2 millió forintot.

Az OEP szeptember 5-én közzétette honlapján, hogy a többi szolgáltató milyen arányban részesült az összegből. Az érintett intézményeket a hivatal levélben tájékoztatta.

A teljes lista Szócska Miklós augusztus 9-én megküldött levele alapján az OEP honlapján

MedicalOnline
a szerző cikkei

(forrás: Országos Egészségbiztosítási Pénztár)
hirdetés

Könyveink