hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Elmélet és gyakorlat

Kizárta a Fidesz Heves polgármesterét és az egri pártszervezet elnökét. Csáki Zsigmondnak és Magyar Istvánnak azért kell távoznia az ellenzéki pártból, mert figyelmen kívül hagyták, hogy a Fidesz az egészségügyi rendszer magánosításával szemben foglalt állást. Azt, hogy ez pontosan mit jelent, a Fidesz Heves megyei elnöke nem közölte.

Kizárt a Fideszből két tagot a párt Heves megyei választmányának elnöksége: Csáki Zsigmondot, Heves polgármesterét és Magyar Istvánt, a Fidesz egri elnökét. Az indoklás szerint figyelmen kívül hagyták a párt egységes álláspontját, amely elutasítja az egészségügyi rendszer üzleti alapokra helyezését. A Csáki Zsigmond vezette hevesi önkormányzat korábban pályázat alapján magánkézbe adta a település rendelőintézetének működtetését, a pályázat nyertese pedig az a kft. volt, melynek egyik tulajdonosa Magyar István, a Fidesz egri elnöke.
"Érthetetlen és igazságtalan döntés" - így kommentálta a megyei választmány elnökségének döntését Magyar István, aki elmondta: a házi orvosok, a gyógyszertárak, a szakrendelők jelentős része üzleti alapokon működött eddig is. Magyar István hozzátette: felemelte a szavát a mellett, hogy a kórházakat ne privatizálják. Rádiónknak elmondta: fellebbez: az Országos Etikai Bizottsághoz, illetve az alapszabályban meghatározott fellebbviteli fórumhoz fordul.
Csáki Zsigmond Heves polgármestere még március elején az esetleges kizárásról a Magyar Rádiónak azt mondta: a döntést még 2007. január 31-én hozta meg a képviselőtestület, kikérték külső szakértők véleményét, megvizsgálták, hogy melyik a legoptimálisabb megoldás a betegek érdekében. Az országos választmányi határozat 2007. szeptember elsején született meg, és Csáki Zsigmond elmondása szerint már akkor jelezte az illetékeseknek, hogy a működtetés magánkézbe adása folyamatban van. "Úgy tűnt, hogy ezt tudomásul vették. Akkor senki nem reagált erre a döntésre" - mondta még márciusban Csáki Zsigmond.
Az egri megyei kórház működtetésének magánkézbe adását Magyar István ellenezte, és így vélekedett a megyei önkormányzat Fidesz-frakciója is, melynek tagja Csáki Zsigmond.

Magyar Rádió

cimkék

Könyveink