hirdetés
hirdetés
2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.
hirdetés

Egyesült a Takeda Gyógyszergyár és a Nycomed Pharma

A Takeda Gyógyszergyár október 1-jei hatállyal Kiss Miklóst nevezte ki a Takeda és a Nycomed egyesítésével létrejövő közös kereskedelmi tevékenysége magyarországi vezetésével, miután 2011. szeptember 30-án lezárta a Nycomed akvizícióját.

Kiss Miklós kinevezéséig a Nycomed magyarországi leányvállalatát irányította.

„Az adott országért felelős vezetők kinevezése jelentős lépés a Takeda és a Nycomed integrációs folyamatában” – jelentette ki Frank Morich, a Nycomed újonnan kinevezett vezérigazgatója és a Takeda International Inc. (USA/Európa) elnökhelyettese. Ez a széleskörű ismeretekkel és tapasztalatokkal rendelkező csapat lesz segítségünkre abban, hogy kiaknázzuk az új, egyesült Takeda/Nycomed organizációban rejlő hatalmas potenciált. Elkötelezettségük pedig nélkülözhetetlen lesz középtávú terveink fő területeire való fókuszálásban, melyek az innováció, a vállalati kultúra és a növekedés.

Az egyesült Takeda/Nycomed szervezet jelentősen kiterjeszti jelenlétét a feltörekvő piacokon és megszilárdítja pozícióját Európában. Erősíti továbbá globális gyártási kapacitásait és közelebb hozza egymást kiegészítő terápiás területeit.

Az egyesült vállalatnak több mint 30.000 dolgozója van és kiemelkedően aktív a metabolikus betegségek, a gasztroenterológia, az onkológia, a kardiovaszkuláris betegségek, a központi idegrendszeri betegségek, a gyulladásos és immunbetegségek, a légzőszervi betegségek és a fájdalomkezelés terápiája területein, továbbá kellő súllyal lesz jelen Japán, az ázsiai, az amerikai, az európai és a feltörekvő országok gyógyszerpiacain.

 

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés