hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Egészségőröket állítanak a közliftekbe

A nyugat-törökországi Edirne régió kormányzója rendelettel tiltotta meg, hogy a középületekben az első három emeletre indulók használják a lifteket - írja a BBC.

Dursun Ali Sahin az elhízás elleni kampány részeként azt szeretné, hogy az emberek liftek helyett inkább a lépcsőket használják az első három emeletre. Az egyetlen kivételt a kórházak és a szanatóriumok jelentik, azonban az orvosi okokból lépcsőzni nem tudók más középületekben is felmentést kapnak.

"A lift helyetti lépcsőzés egy nappal meghosszabbíthatja az életet" - nyilatkozta Sahin, hozzátéve, hogy a jövőben szeretnék a tiltást kiterjeszteni a magánépületekre is. A kormányzó szerint a rendelet nem csupán az egészséges életmódot segíti elő, de csökkenti az energiaköltségeket is. Az intézkedés részeként a középületekben liftfelügyelőket helyeznek el, az ő feladatuk lesz a tiltás betartatása.

A kormányzónak nem ez az első intézkedése, amely az egészséges életet hivatott támogatni. Tavaly Sahin elrendelte, hogy a hagyományos kettő helyett a török teát a kávézók csupán egy kockacukorral szolgálják fel.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink