hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Az Év Szülészete

A Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ és Egyetemi Oktató Kórház vehette át idén az Év Szülészete 2011 díjat.

Egyedülálló díjat alapított a legnagyobb baba-mama portál, a babaszoba.hu. Az „Év Szülészete 2011” díj odaítéléséről maguk a szülők dönthettek, akik három hónapon át tartó internetes szavazáson értékelték a hazai, állami vagy önkormányzati tulajdonban lévő szülészeteket.

A díj megalapításának célja az volt, hogy méltó beszédtéma legyen a szülés és a születés helyzete, segítőinek munkája és megbecsülése. Ennek megfelelően három kategóriában lehetett május 2-től július végéig a szülészeteket értékelni. Ezen kategóriák: szülőszobai ellátás, gyermekágyi és újszülöttellátás, felszereltség és környezet.

A verseny végeredményét tekintve érdekes eredmény született: a díjazottak között nincs egy sem a nagy forgalmú, kiválóan felszerelt fővárosi szülészetek közül. Ugyanakkor a Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ és Egyetemi Oktató Kórház, valamint a csornai Margit Kórház két díjjal is gazdagodott.

Az összesített versenyben a Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ és Egyetemi Oktató Kórház vehette át idén az Év Szülészete 2011 díjat.

Második helyezést ért el a Kemenesaljai Egyesített Kórház (Celldömölk), míg harmadik a csornai Margit Kórház lett.

Szülőszobai ellátás kategóriában a csornai Margit Kórház, gyermekágyi és újszülöttellátás kategóriában a karcagi Városi Önkormányzat Kátai Gábor Kórház - Rendelőintézete, felszereltség és környezet kategóriában a Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ és Egyetemi Oktató Kórház nyert.

MedicalOnline
a szerző cikkei

(forrás: babaszoba.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés