hirdetés
2024. május. 01., szerda - MUNKA ÜNN.,Fülöp, Jakab.

Átlag felett nőtt a Boehringer Ingelheim

A Boehringer Ingelheim gyógyszergyár 2011-ben is folytatta sikeres működését, továbbra is a gyógyszeripari átlag felett növekszik – tartalmazza a cég legfrissebb sajtóközleménye.

A Boehringer Ingelheim gyógyszergyár a 2011-es üzleti évben az árfolyamkorrekció utáni nettó értékesítése 6,2%-os növekedéssel elérte a 13,2 milliárd eurót. A vállalat forgalmának 77%-át a vényköteles készítményei adták, e terület 8,2%-os ütemével a gyógyszeripari átlag felett növekedett. A 629 millió euró forgalmat elért orális antikoaguláns készítményük piaci bevezetése is jelentősen hozzájárult a cég növekedéséhez. A működési eredmény 2,3 milliárdra nőtt, ami 17,3%, a nettó értékesítésből származó adózás előtti eredménynek felel meg - jelentette be a Boehringer Ingelheim menedzsmentje, a vállalat nemrégiben megrendezett éves sajtótájékoztatóján, Ingelheimben.

A 2011-es év nem volt könnyű a cég magyarországi leányvállalata számára sem, azonban folyamatosan bővülő innovatív portfóliójának köszönhetően a vállalat megőrizte 1,9%-os növekedését a hazai piacon. Évi mintegy 12 milliárd forintnyi gyógyszer értékesítésével a 19. a hazai gyógyszerforgalmazók rangsorában.

A cég közleménye hat meghatározó hazai eredményt vesz számba a 2011-es évre:

  • Támogatással érhető el az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott fix kombinációt tartalmazó tabletta, mely erőteljes és egyenletes vérnyomáscsökkentő hatást biztosít.
  • Az Európai Bizottság törzskönyvezi az új DPP-4 gátló készítményt, amely hatékony vércukorszint szabályozást biztosít a nem célértéken lévő 2-es típusú diabéteszes betegek számára.
  • Az Európai Bizottság jóváhagyja az áttörést képviselő, szájon át adható véralvadásgátló alkalmazását stroke prevencióra, pitvarfibrilláló betegek esetében.
  • Új, napi egyszeri adagolású, retard készímény alkalmazását engedélyezik az Európia Unióban, mely más antiretrovirális szerekkel kombinálva, HIV-1 fertőzés kezelésére javallott.
  • 2011-ben a Boehringer Ingelheim márka Business Superbrands 2011 elismerésben részesül Magyarországon.
  • Az új hatásmechanizmusú, igazi innovációt jelentő véralvadásgátló készítményük 2011-ben egyedüli díjazottként nyeri el az „Év Gyógyszere” díjat.

„Az elmúlt év rendkívül nehéz volt a Boehringer Ingelheim magyarországi leányvállalata számára. A 2011-ben tovább szigorított gyógyszeripari szabályozók különösen nagy terhet róttak ránk: 1,5 milliárd Ft gyógyszeripari különadót kellett befizetnünk – idézik dr. Zalai Gábort, a Boehringer Ingelheim magyarországi fióktelepének igazgatóját.

A vállalat saját kutatási területein végzett új fejlesztéseivel biztosítja fejlődését a jövőre nézve: “Szeretnénk új gyógyszereket elérhetővé tenni, elsősorban olyan terápiás területeken, mint a diabétesz, onkológia, hepatitisz C és idiopátiás pulmonáris fibrózis, csak úgy, mint a légzőszervi megbetegedések területén”, fejtette ki Andreas Barner, az igazgatótanács elnöke. A tiotrópium hatóanyag használata az asztmában, az új terápiás kezdeményezések a krónikus hepatitisz betegségben és az idiopátiás pulmonáris fibrózis kezelésére szolgáló nintedanib hatóanyag kifejlesztése, mind tesztelés alatt állnak.

A vállalat folyamatosan visszaforgatja saját nettó értékesítésének jelentős hányadát a kutatás-fejlesztésbe. 2011-ben a Boehringer Ingelheim a kutatásra és fejlesztésre szánt kiadásait 2,5 milliárd euróra növelte (+3%), ami a vényköteles üzletágából származó nettó értékesítésének 23,5%-a. Ezzel az aránnyal a Boehringer Ingelheim magasan a piaci átlag felett áll.

A Boehringer Ingelheim, az 1885-ben alapított családi vállalkozás egyike a világ 20 legnagyobb gyógyszeripari vállalatainak; székhelye a németországi Ingelheim am Rhein városban található. A vállalat világszerte 145 képviselettel rendelkezik, több mint 44.000 alkalmazottat foglalkoztat.

(forrás: Well PR)
hirdetés

Könyveink