hirdetés
hirdetés
2024. május. 01., szerda - MUNKA ÜNN.,Fülöp, Jakab.
hirdetés

Bővíti biogyógyszer-termelő kapacitásait a Boehringer Ingelheim

A Boehringer Ingelheim bejelentette a biogyógyszer fejlesztő és termelő részlegeinek bővítését, ami mind az emlőssejt technológia (Biberach, Németország), mind pedig a mikrobiális fermentációk (Bécs, Ausztria) helyszínét érinti – tartalmazza a cég közleménye.

A bővítésekkel a vállalat tovább kívánja korszerűsíteni a BI-HEX® emlőssejt expressziós platformját és a mikrobiális törzsfejlesztést, valamint növeli a kapacitásait a biotechnológiai folyamatfejlesztésben külső partnerek termékeinek gyártásához. A megközelítőleg 17 millió eurós beruházás a Boehringer Ingelheim olyan, a legmodernebb technológiákkal felszerelt GMP (good manufacturing practice) egységeinek bővítését tette lehetővé, mint a sejtvonal tárolás, sejtvonal fejlesztés, folyamatfejlesztés és minőségellenőrzés.

A fejlesztéseknek köszönhetően a Boehringer Ingelheim tovább bővítheti versenyképes termékeit a biotechnológiai szektorban, például az új ’Lean to Clinic’ szolgáltatással, melynek keretében mindösszesen 13 hónap alatt fejlesztenek gyártási technológiát monoklonáris antitestek előállításához klinikai vizsgálatokra. A mikrobiális termelésben a kibővített kapacitás a Boehringer Ingelheim saját feljesztésű technológiáinak (pl. a magas hozamot és termék-tisztaságot biztosító pDNA platform) használata mellett a vállalat különböző együttműködéseit (Pfenex Inc – Pseudomonas technológia, VTU Techology – Pichia expressziós rendszer) is támogatja – fogalmaz a közlemény.

(forrás: Boehringer Ingelheim)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés