hirdetés
hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Különleges Kutatóközpont Pécsen

Párját ritkító kutatásfejlesztési beruházás alapkövét rakták le tegnap a baranyai megyeszékhelyen - új Nanofágterápiás Központ építését kezdte meg Pécsett az Enviroinvest Zrt. - adja hírül a Dunántúli Napló.

- Egészségügyi és gazdasági szempontból egyaránt lényeges, hogy a nem kívánatos (kórokozó, vagy gazdaságilag káros) baktériumokat megfelelő módszer alkalmazásával elpusztíthassuk. Erre kínál alternatív megoldást a fágterápia, ezt a szakterületet szolgálják az itt végzett kutatások – mondta a fejlesztés tudományos háttere kapcsán dr. Kovács Tamás vezérigazgató-helyettes.

A cég laboratóriumaiban végzett kutatások eredményei egyaránt hasznosíthatók a mezőgazdaságban, az élelmiszeriparban, illetőleg a humán gyógyászatban. Az utóbbi jelentőségét az antibiotikumok csökkenő hatékonysága emeli. A tavaly alapított, ám jogelődjei révén számos tudományos referenciával rendelkező részvénytársaság több mint 260 millió forint uniós, illetve hazai állami támogatást nyert a beruházás megvalósítására, amelynek teljes értéke megközelíti a 460 millió forintot.

(forrás: Dunántúli Napló)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés