2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

Több brit gyermek halálát okozta ez a bakteriális fertőzés

Kevesebb mint egy hónap alatt már négy gyermek halt meg az általában ártalmatlan bakteriális Streptococcus A-típusú fertőzésben, írja a Blikk.

A háziorvosok a szeptemberi iskolakezdés óta a Streptococcus A szokatlanul magas szintjére figyelmeztettek. A tünetek általában enyhék, beleértve a lázat, izomfájdalmakat, hányást és torokfájást. Skarlátot is okozhat.

Kivételesen ritka esetekben a kórokozó - amely a koronavírushoz hasonlóan szoros érintkezés, például tüsszentés, csókolózás és érintés útján terjed - mélyebben behatolhat a szervezetbe, és életveszélyes problémákat, például szepszist okozhat. Antibiotikumokkal azonban kezelhető.

Vezető szakértők ma arra figyelmeztettek, hogy az esetek számának növekedése a bezártságra vezethető vissza, mivel a koronavírus ideje alatt bezárt gyermekek kevésbé immunisak a rutinszerű baktériummal szemben.

A Daily Mail úgy értesült, hogy az egészségügyi vezetők péntek délután kiadott figyelmeztetése részletesen ismerteti a vírus okozta tüneteket, hogy a szülők tudják, mire kell figyelniük, írja a Blikk.

(forrás: Blikk)
hirdetés

Könyveink