hirdetés
hirdetés
2019. március. 27., szerda - Hajnalka.
hirdetés

Alkohol: a kevés is káros

A tizenöt évesek és az annál idősebbek körében a negyedik vezető halálozási ok Belgiumban az alkoholfogyasztás, írja a Híradó.hu.

hirdetés

A belga közegészségügyi tanács (CSS) leszögezte: az alkoholfogyasztás nemcsak az olyan betegségek kockázatát növeli, mint a szív- és érrendszeri betegségek, a rák és a májrendellenességek, de számos balesethez és erőszakos viselkedéshez is vezet. A tanács ezért heti 10 egység – egy egység egy deciliter bort vagy két és fél deciliter sört jelent – alkoholban határozta meg az elfogadható fogyasztást, írja a Híradó.hu.

A szervezet számos ajánlást is megfogalmazott az alkohol okozta egészségügyi kockázatok csökkentésére (Fotó: archiv)
A szervezet számos ajánlást is megfogalmazott az alkohol okozta egészségügyi kockázatok csökkentésére (Fotó: archiv)

A közegészségügyi szervezet számos ajánlást is megfogalmazott az alkohol okozta egészségügyi kockázatok csökkentésére: a vendéglátóhelyeken szolgáljanak fel ingyen vizet, tiltsák meg az alkoholos italok reklámozását, illetve az alkohollal kapcsolatos promóciót és szponzorációt. Továbbá az alkoholos italokon szerepeljenek az egészségügyi ajánlások vagy emeljék az alkohol árát, esetleg korlátozzák az ellátást.

Egy 2013-as egészségügyi felmérés szerint a 15 éves és annál idősebb belgák több mint 80 százaléka fogyasztott alkoholt az előző évben. A problémás alkoholfogyasztás növekedő tendenciát mutatott az elmúlt években, az alkohol miatt kórházi ellátást igénylő esetek száma is több mint 10 százalékkal nőtt.

(forrás: MTI/Híradó.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink