hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 1633
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-06-25

Hétfő nulla órától csütörtök éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos, közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-06-24

A nem alkoholos zsírmájban szenvedő betegek kardiovaszkuláris szempontból veszélyeztetettek. Nem egyértelmű azonban, hogy ez a kapcsolódó kockázat milyen magas.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-06-21

A gyermekorvosok véleménye az, hogy az energiaital fogyasztását a 18 év alatti korosztálynak meg kellene tiltani, közli a hirado.hu.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-06-20

Zacher Gábor toxikológus a Portfolionak elmondta, hogy a járvány időszakában a kábítószer-használat visszaesett, az alkohol ezzel szemben nem.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-06-15

A Scripps Kutatóintézet munkatársai szerint az agy egyik fehérjéje felel az alkoholbetegeknél tapasztalható visszaesésekért, írja a Qubit.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-06-14

A Nemzetközi Vöröskereszt és a WHO kezdeményezése nyomán 2004 óta minden június 14-e a Véradók Világnapja.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-06-05

A kabinet a soproni kihelyezett kormányülésen döntött a rezsi- és honvédelmi alap felállításáról, illetve az azt finanszírozó extraprofitadó kivetéséről.

#8
Medical Online >> Mozgásszervi fájdalom
2022-05-27

Az arthrosis az ízületeket alkotó porc, csont és a környező lágyrészek leépülésével járó betegség. A betegség jelentős fájdalommal jár, progresszív, az ízület strukturális átalakulását és ennek következtében jelentős funkcióvesztést és életminőség romlást okoz. Kialakulásában immunológiai gyulladásos folyamatok is szerepet játszanak, amelyek befolyásolása lehetőséget ad nem csak tüneti kezelésre, hanem betegség módosító terápia kialakítására is. A nem denaturált II-es típusú kollagén orális alkalmazása szisztémás toleranciát hoz létre, amely a proinflammatorikus folyamatok gátlás és az antiinflammatorikus hatások erősítése révén új lehetőség az immunmodulációra. A klinikai vizsgálatok a betegeknél a fájdalom jelentős csökkenéséről, a mozgásszervek funkciójának javulásáról számolnak be, és egészséges ízületben is nyújthat védelmet a mechanikus stressz okozta ízületi károsodással szemben.

#9
Medical Online >> Emésztési zavarok asszisztensképzés
2022-05-25

A krónikus pancreatitis a hasnyálmirigy idült gyulladásos megbetegedése, amely a hasnyálmirigy strukturális és funkcionális károsodásával jár. Az esetek jelentős részében fájdalom, emésztési zavarok, testsúlyvesztés áll a tünetek középpontjában, ami jelentősen rontja az életminőséget.

#10
Medical Online >> Emésztési zavarok asszisztensképzés
2022-05-25

A krónikus pancreatitis a parenchyma irreverzibilis pusztulásával, kötőszövet képződéssel és gyulladásos beszűrődésekkel járó állapot, amely legtöbbször fájdalommal jár és a pancreas funkció csökkenését okozza. A változó mértékű exokrin és endokrin elégtelenség szükségessé teszi az étrend személyre szabott módosítását a beteg állapotához mérten.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ebben a faluban egyáltalán nem ritkaság 100 évesnek lenni. Sőt, Vittorio-nak és Piuccia-nak köszönhetően idén már 10 matuzsálemet fognak számolni.