hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 128
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-03-17

Lehetséges gyógyszercsere miatt visszahívja a lakosságtól a Scippa 15 mg filmtabletta H65102A gyártási tételét az OGYÉI, közli a PharmaOnline.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-03-13

Egy kutatás azt állítja: az számít ritkaságnak, ha valaki 11 és 38 éves kora között végig teljesen mentálisan egészséges, adja hírül a 444.hu.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-03-03

Pszichiátriai ellátás után megnő az agyvérzés esélye. A kockázat egy év elteltével is két és félszeres, jelentették be az American Stroke Association konferenciáján; a Psychiatric Services tanulmánya pedig azt vizsgálja, milyen következményei lehetnek, ha a pszichiáterek megosztják a róluk készült feljegyzéseiket betegeikkel.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-02-14

Az alapjogi biztos szerint a sürgősségi pszichiátriai gyógykezelés elrendelésével kapcsolatos gyakorlat komoly visszásságokat vet fel a hatékony jogorvoslathoz való jog szempontjából.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-02-14

A lélek szerepét mutatja be az emberiség szellemi fejlődésében a Lélekenciklopédia második, frissen megjelent kötete.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-02-06

Egyre többen veszik igénybe a korszerű pszichoterápia nyújtotta lehetőségeket – derül ki a Magyar Hírlap összeállításából.

#7
Medical Online >> Rovatok >> pszichiátria
2017-02-01

A figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar kezelésében a többszörösen telítetlen zsírsavak, a melatonin, illetve a vasat plusz cinket tartalmazó készítmények kedvező hatása igazolható – közölte a PharmaOnline.

#8
Medical Online >> Rovatok >> pszichiátria
2017-01-30

A pszichés működések az ember legbonyolultabb működései közé tartoznak; ennek egzakt megértése sokkal lassabb folyamat a tudományban, mint a többi, testi funkcióé – mondta el a Medical Tribune-nek Purebl György, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének klinikai igazgatóhelyettese, a Magyar Pszichiátriai Társaság elnöke.

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-01-27

A mentális problémák a teljes ellátórendszert terhelik – hangzott el a Sonline beszámolója szerint az MPT vándorgyűlésének megnyitóján Siófokon.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-01-26

Az emberek 1-2 százalékát érinti az orthorexia nervosa, de egyelőre nincs egyértelmű álláspont arról, hogy betegség-e – írja az e heti HVG.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Megtiszteltetés számomra, hogy orvosi jövőkutatóként megoszthatom Önökkel az automatizálás egészségügyre gyakorolt hatásaival kapcsolatos kutatásom eredményeit.

A túlsúlyos szülők normálisnak tartják szintén súlyproblémákkal küzdő gyermekeiket, ám az már érdekesebb, hogy kimutathatóan alulbecsülik gyermekük súlyát.