hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 11
#1
Medical Online >> Rovatok >> elhízás
2018-10-08

Egy 2017-ben végzett felmérés szerint az OECD 35 tagországában minden 5. felnőtt elhízott, és minden 6. gyerek túlsúlyos vagy elhízott.

#2
Medical Online >> Rovatok >> pharma-klub
2011-05-31

A European Medicines Agency (EMA) május 23-án sajtóközleményben reagált a British Medical Journal (BMJ) online kiadásában május 10-én megjelent cikkre.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-09-15

A sibutramin terápia fokozott rizikót jelent azoknak, akik már kardiovaszkuláris megbetegedésben szenvednek.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2010-06-08

Az "ínyemre való" kifejezésnek tudományos alapja is van. Nem mindegy mit eszünk, és nem csak azért mert az étel árthat - inkább azért mert használhat!

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2010-02-17
Magyarországon nagyjából tízezren szedték orvosi kontroll mellett azokat a testsúlycsökkentő gyógyszereket, amelyek forgalmazását február 1-től betiltotta az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) – mondta kedden Pados Gyula főorvos.
#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-02-16
Felfüggesztette három testsúlycsökkentő készítmény forgalmazását Magyarországon az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) február 1-től – olvasható a hatóság honlapján.
#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-01-27
A sibutramin súlycsökkentő gyógyszer hatására nő a kardiovaszkuláris események kockázata, ezért az Európai Unió gyógyszerhatósága javasolja kivonását az EU valamennyi piacáról. Alább olvasható a közlemény.
#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2009-09-11
Táplálékunk legyen orvosságunk – tanácsolta a nyugati orvoslás atyja, Hippokratész. A keleti orvoslás atyja, Dhanvantari felfedezte egy fűszer, a kurkuma antiszeptikus tulajdonságát, ami a mai tudományos magyarázat szerint az eikozaniod-szintézis befolyásolásán keresztül érvényesül. Élelmiszereink a mai táplálkozástudósok szerint is gyógyszereink, ha megfogadjuk a szakértők tanácsait.
#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2009-07-22
A túlsúlyos és magas vérnyomással élő betegeknek általában fogyást javasolunk. Az olyan hatóanyagok, mint a orlistat, a sibutramin, alkalmazási előratuk szerint segítségül hívhatók mind a testtömeg, mind a vérnyomás csökkentéséhez. A Cochrane Library szakemberei összegyűjtötték a fenti hatóanyagokkal végzett testsúlycsökkentéssel szerzett tapasztalatokat.
#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2009-01-25
Az amerikai szerzők a túlevéses zavar, a bulimia nervosa és az anorexia nervosa komplex megközelítését mutatják be, majd prof. dr. Túry Ferenc, a Semmelweis Egyetem Magatartás-tudományi Intézetének vezetője kommentárját olvashatják. Az írások teljes terjedelemben hozzáférhetők az Orvostovábbképző Szemle januári számában.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Svédországban is radikálisan megnőtt a jodidtabletták vásárlása a csernobili harcok nyomán megemelkedett sugárzás miatt, de a nukleáris biztonságért felelős hatóság nem ajánlja a jodid szedését, mert nincs értelme.

Az amerikai Oregon Health and Science University kutatóinak legújabb vizsgálata szerint, amely a Science Immunology január 25-i számában jelent meg, a legnagyobb ellenanyagszintek az oltott és COVID-19-en átesett emberekben alakulnak ki.