hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 11
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-06-08

Az originális készítmények piaci védettségének megszűnésével a biológiai gyógyszerek követő molekulái az ún. biohasonló gyógyszerek is megjelentek a hazai piacon.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-05-30

Az úgynevezett biológiai gyógyszerek megjelenése nemcsak az alkalmazó orvosokat, de a finanszírozókat is új helyzet elé állította – derült ki a Medical Tribune által szervezett szakmai háttérbeszélgetésen.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-08-28

Az olcsóbb, generikus szerekre váltás problémáiról és egy azok elkerülését segítő holland tanulmányról ír a PharmaOnline.

#4
Medical Online >> Rovatok >> pharma-klub
2012-08-10

A Boehringer Ingelheim és az Eli Lilly and Company vállalatok a mai napon megkapták a forgalombahozatali engedélyt az Európai Bizottságtól.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-12-09

Az orvosoknak és a gyógyszerészeknek is újra kell tanulniuk a gyógyszertant  − véli Blaskó György professzor a Humantrade Magazin legfrissebb számában.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2011-05-06

Szepezdi Zsuzsanna helyett mától dr. Kőszeginé dr. Szalai Hilda az OGYI első embere.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-09-10

Szeptember 7-én tartotta a Medical Tribune a gyógyszerek helyettesíthetőségével, illetve egyenértékűségével foglalkozó konferenciáját.

#8
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés
2010-06-22

Másodszor rendezik meg hazánkban a gyógyszerek biohasonlóságát igazoló vizsgálatok szabályozásával foglalkozó kongresszust.

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság >> Egészség-gazdaságtani fogalomtár
2010-06-15

Egészségügyi technológia költséghatékonysága csak teljes körű gazdasági elemzéssel vizsgálható. Ennek feltétele: legalább két egészségügyi technológia összehasonlítása, valamint a költségek és az egészségnyereség változásának elemzése.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2009-10-26

Polimer kontaktlencsébe helyezett gyógyszerhatóanyag, vércukorszintet érzékelő mikrochip, mikroszámítógéppel vezérelt fájdalomcsillapító tapasz – elképesztő technikai megoldások. Csak néhány példa azokból az új fejlesztésekből, amelyeket Klebovich Imre, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság elnöke, a Semmelweis Egyetem professzora említ, amikor a gyógyszerészetben rejlő lehetőségek, az új kutatási irányok felől érdeklődtünk.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.

A végtelenül leterhelt, és fokozott veszélynek kitett egészségügyi dolgozók számára indult egy különleges jótékonysági kezdeményezés: a lényeg, hogy megfelelő és egészséges táplálékhoz jussanak a frontvonalban küzdők.