hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 54
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-04-02

Április 2-án és az azt követő napokban, hetekben a világ minden táján kékbe borulnak ikonikus épületek, híres természeti képződmények.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-03-18

Az autizmus spektrum zavar egyre nagyobb gyakorisággal megállapított idegrendszeri fejlődési eltérés. A tünetek jelentős része és az alkalmazkodást nehezítő eltérések felnőttkorban is fennállnak, melyhez számos esetben komorbid pszichiátriai problémák társulhatnak. A személyre szabott támogatás biztosítása rendkívül fontos felnőttkorban is.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-12-01

Online kérdőíves felméréshez és egy EEG vizsgálathoz várják autizmussal érintett és neurotipikus idegrendszerű személyek jelentkezését.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-11-17

Az Európai Alapítvány az Újszülöttek Ellátásáért kezdeményezésére, 2008 óta minden év november 17-én ünnepeljük a koraszülöttek világnapját.

#5
Medical Online >> Rovatok >> neurológia >> epilepszia
2021-11-17

A brivaracetám (BRV) az új generációs antiepileptikumok közé tartozik, a levetiracetám származéka. A BRV hatásmechanizmusa nem pontosan ismert, de az bizonyított, hogy a szinaptikus SV2A proteinhez szelektíven kötődve a neurotranszmitterek felszabadulását szabályozza, ezzel modulálja az agyi elektromos aktivitást, gátolva az epilepsziás rohamok kialakulását. Fokális és fokális, másodlagosan generalizált rohamokban alkalmazható 4 éves kortól, adjuváns terápiaként.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-10-29

Megjelentek a Kormányinfón bejelentett védelmi intézkedésekről szóló kormányrendeletek csütörtökön este a Magyar Közlönyben.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2020-08-25

Úgy tűnik, sem most, sem a jövőben nem beszélhetünk egységes pszichiátriáról. A lehetőségeket és kihívásokat jelentősen befolyásolja az a kiindulási pont, ahonnan a világ különböző részein nekirugaszkodunk a 20-as éveknek, így a jövőbe tekintés előtt ki kell térni a jelenre.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2020-07-02

A Tourette-szindrómás gyerekek asszociációs tanulási képességeinek romlásáról publikált tanulmányt az SZTE ÁOK Élettani Intézetének kutatócsoportja.

#9
Medical Online >> Rovatok >> Nikotin-STOP!
2020-04-03

A Nature-ben megjelent brit tanulmány szerint az idegrendszer fejlődési zavaraival élőknek ritkábban írnak fel vareniklint a dohányzásról való leszokás támogatására, pedig az adatok azt mutatják, hogy a vareniklin hatékonyabb, mint az NRT.

#10
Medical Tribune XVII. évf. 12. szám
Medical Online >> Medical Tribune December
2020-03-16

Két évvel ezelőtt a Pszichiátriai Világszövetség és a Lancet Psychiatry közös munkacsoportot állított fel azzal a céllal, hogy áttekintsék, milyen jövő vár a pszichiátriára a következő évtizedben (1). Úgy tűnik, sem most, sem a jövőben nem beszélhetünk egységes pszichiátriáról. A lehetőségeket és kihívásokat jelentősen befolyásolja az a kiindulási pont, ahonnan a világ különböző részein nekirugaszkodunk a 20-as éveknek, így a jövőbe tekintés előtt ki kell térni a jelenre.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Svédországban is radikálisan megnőtt a jodidtabletták vásárlása a csernobili harcok nyomán megemelkedett sugárzás miatt, de a nukleáris biztonságért felelős hatóság nem ajánlja a jodid szedését, mert nincs értelme.

Az amerikai Oregon Health and Science University kutatóinak legújabb vizsgálata szerint, amely a Science Immunology január 25-i számában jelent meg, a legnagyobb ellenanyagszintek az oltott és COVID-19-en átesett emberekben alakulnak ki.