hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 11
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-10-17

Az alvásgyógyászat és az alváskutatás legújabb eredményeiről mintegy 3500 résztvevőnek számoltak be szeptemberben, Vancouverben.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-02-28

A XXI. század leggyakoribb betegségei kapcsolatban állnak a megzavart alvással és a megzavart cirkadián ritmussal, közölte a Medical Tribune nyomán a PharmaOnline.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-01-10

Az inszomnia kezelésében is a természetes alvásstruktúra és bioritmus visszaállítása a fő cél, és ezért a legfontosabb terápiás eszközöknek az életmódváltás és a pszichoterápia tekinthetők.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-08-31

Annak ellenére, hogy több éve a jogosítványok megújításának is feltétele az alvás közbeni légzészavar szűrése, mindmáig hiányosságok vannak az alvási apnoé vizsgálatában és terápiájában. Sokat javíthat a helyzeten, hogy a Linde Gáz Magyarország Zrt. egészségügyi üzletágának jóvoltából az érintettek már bérelni is tudják a terápiához szükséges eszközöket.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-08-28

Az intervenciós pulmonológia a tüdőgyógyászat új területe, amely fejlett diagnosztikus és terápiás módszerek segítségével kiemelten foglalkozik a tüdődaganatokkal, egyéb légúti betegségekkel és a pleura betegségeivel. Az új szakág az elmúlt két-három évtizedben jelentős fejlődésen ment keresztül.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-02-20

Az obstruktív alvási apnoe szindróma gyanúja esetén kötelező a szűrővizsgálat, az alváslaborban az előjegyzési idő fél év – írja a bama.hu.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2014-10-02

Sok egészségesnek mondott trend is több veszélyt rejteget, mint amennyi előnnyel rendelkezik az ember számára – írja a Daily Mail nyomán, s konkrét példákat vizsgálva a NOL.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-09-01

A  diabetológiából, hipertonológiából, lipidológiából és obezitológiából licenc-vizsgáztatásra kinevezett szaktekintélyek közül 49-en maguk is letették a licenc vizsgát – adja hírül a GYEMSZI.

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2013-11-21

Palliatív orvoslás, neurosonológia, alvásmedicina szakértő. Beavatkozási, interdiszciplináris és specializációs licenc – néhány új fogalom és új szakterület, amelyeket meg kell tanulnunk az egészségügyben. Módosultak ugyanis az ágazati képzések; a szakirányú szakmai képzések és továbbképzések mellett megkezdődhetnek a licenc képzések is.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-11-19

A Nemzeti Erőforrás Minisztériumban már dolgoznak azon, hogy az alvásmedicinának, az alvászavarok kezelésének is meglegyen a szakmai kódja, és elhelyezzék azt az egészségügyi rendszerben – mondta Réthelyi Miklós, a tárca vezetője.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Megdöbbentő történet a sebészről aki saját vakbelét vette ki: az orosz doktor magára maradt az Antarktiszon, csak egy tükör, lámpa és egy kevés érzéstelenítés volt segítségére.

A K-Monitor és román partnerszervezete, a Funky Citizens tavaly májusban kezdte vizsgálni a szülészeti hálapénz jelenségét Magyarországon és Romániában.