hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 56
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2023-08-02

Egészséges, kiegyensúlyozott étrend mellett nem okozhat problémát az aszpartám nevű édesítőszer jelenléte az élelmiszerekben, üdítőitalokban.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2023-07-18

Az aszpartám fogyasztása biztonságos, maradt az eddig érvényben lévő napi beviteli ajánlás is, írja a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2023-07-14

Megérkezett a WHO és a FAO állásfoglalása az aszpartám egészségre gyakorolt hatásáról. Lehetséges rákkeltő.

#4
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2023-03-24

A rovarfehérjét tartalmazó élelmiszereken fel kell tüntetni a "Figyelem! Az élelmiszer rovarfehérjét tartalmaz!" feliratot.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2023-01-18

A műanyagokban lévő mérgező anyagok a talajban kioldódnak, a növények pedig felszívják azokat – ezt bizonyították a Bécsi Egyetem kutatói.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-12-28

Glutén vagy laktóz nélküli ételek fogyasztása az ünnepi szezonban (is) szükségtelen az egészségesek számára.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-06-21

Az aquagenic urticaria rendkívül ritka betegség, átlagosan 230 millió emberből csupán egy szenved tőle – írja a Képmás Magazin.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-05-20

Egy nagyszabású tanulmány szerint a környezet vegyi szennyezése felerősíti a globális elhízást – számol be a The Guardian nyomán a Portfolio.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-09-17

Gasztroenterológia témában manapság mind szakmai, mind laikus körökben nagy az érdeklődés az ételallergia, az ételintolerancia és ezen belül is a hisztaminintolerancia iránt.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-05-12

Az ivóvizünk egyelőre nincs veszélyben, de folyóinkban már ott van a mikroműanyag, írja Jurecska Laura környezetkémikus.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?