hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 11
#1
Kvíz a Mozgásszervi fájdalom rovathoz Kvíz a Mozgásszervi fájdalom rovathoz
Medical Online >> Rovatok >> Mozgásszervi fájdalom
2020-08-11

A reumatológiai kórképekben a hatásos fájdalomcsillapítás a mai napig kihívás. A gyulladásos reumatológiai betegsé­gekben a leghatásosabb fájdalomcsillapítás az alapbetegség kezelése.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2020-01-02

A legfrissebb adatok szerint a daganatos megbetegedések közül minden nyolcadiknak az oka valamilyen bakteriális-, virális- vagy parazita-okozta fertőzés volt 2018-ban.

#3
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2019-07-11

Mesterséges intelligenciával tökéletesíti a röntgen mammográfiás diagnosztika pontosságát az Affidea és a ScreenPoint Medical összefogása.

#4
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2017-12-01

Bár a WHO Nemzetközi Rákkutatási Ügynöksége „valószínűleg rákkeltő az emberek esetében” besorolást adott a glifozátnak, és az Európai Parlament az unióból való kivonását szorgalmazza, az Európai Bizottság 5 évvel meghosszabbította a gyomirtó forgalomba hozatali engedélyét.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-08-12

A Nemzetközi Rákkutató Ügynökség (International Agency for Research on Cancer; IARC) listája alapján 10 kórokozó tehető felelőssé a daganatos megbetegedések mintegy 15 százalékáért.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-11-26

A világ leggyakrabban használt gyomirtója nem okoz rákot, mondja az Európai Unió egy hivatala. A világ leggyakrabban használt gyomirtója rákot okoz, mondja az ENSZ egy hivatala. Mindketten a glifozátról beszélnek...

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2011-10-25

Bár régóta hasznosítja az emberiség, az elektromágneses mező hatásait sokan még ma sem ismerik. Így azt sem tudják, hogy meglepő jelenségeket vált ki az emberi agyban is.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-09-06

Naponta mintegy egymillió alkalommal használnak ultraibolya (UV) fényt kibocsátó szoláriumot az Egyesült Államokban, és évente körülbelül 30 milliónyian szoláriumoznak, köztük fiatalkorúak is – ez a népesség 10 százalékának felel meg. Biztonságos?

#9
Medical Tribune VIII. évf.4. szám
Medical Online
2010-02-25
Szabadon elérhető online formában tette közzé legutóbbi jelentését a világ rák-helyzetéről a WHO által 1965-ben alapított, lyoni székhelyű Nemzetközi Rákkutató Ügynökség (International Agency for Research on Cancer, IARC). A publikáció (World Cancer Report) a 2008-as adatokat elemezve összefoglalja a májrákkal kapcsolatos tudnivalókat is.
#10
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2009-04-01
A rosszindulatú daganat a második leggyakoribb halálok az Európai Unióban. Nőknél az emlő- és a méhnyakrák a felelős a daganatos halálesetek 32 százalékáért, míg férfiaknál a vastagbélrák vezeti a statisztikát (11 százalék). A lakosság öregedésének következtében ezek az adatok még tovább romolhatnak, hacsak a tagállamok nem szorgalmaznak a jelenleginél jóval hatékonyabb preventív intézkedéseket a kockázat csökkentése érdekében.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

2021-ben a vakcinával és oltással kapcsolatos spameknek jött el a szezonja.

Egy hihetetlenül érdekes újságkivágást osztott meg nemrég Dr. Dobson Szabolcs, a Képes gyógyszerészet oldal szerzője. Egy 1920-as Orvosi Hetilapból származik, a spanyolnátha járvány idején írta báró Korányi Sándor, a múlt századforduló kimagasló belgyógyász tudósa.