hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 8
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2020-06-03

Naponta olvashatunk arról, hogy az eddigi tapasztalatok alapján még az állam által beszerzett koronavírus tesztek nagy része is megbízhatatlan. Hogy alapozhatjuk így a vizsgálatok eredményeire a visszatérést a megszokott életünkhöz?

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2020-05-15

Még csak találgatni lehet, mi az oka annak, hogy a koronavírus idehaza nem okozott sokkal több megbetegedést, ám a mostani modellszámítások arra utalnak, hogy júniusra akár véget is érhet a járvány.

#3
Medical Online >> Háziorvostan
2015-02-24

A prosztata rosszindulatú daganatainak többsége akár kezelés nélkül is jó prognózisú, azonban egyes esetekben agresszív is lehet a lefolyása – sajnos jelenleg nem rendelkezünk olyan diagnosztikai módszerekkel, amelyek segítségével a várható lefolyás pontosan prognosztizálható lenne.

#4
Legionella – diagnosztikai és környezetegészségügyi kihívás 1. évfolyam / 1. szám
Medical Online >> Háziorvostan
2014-11-11

A Legionellaceae baktérium-család első tagja az 1976-os philadelphia-i American Legion összejövetel során kialakult tüdőgyulladás-járvány kórokozójaként került felfedezésre, és magáról az összejövetelről kapta a baktérium család a nevét.

#5
Medical Online >> Rovatok >> nőgyógyászat
2014-08-30

A Chlamydia trachomatis nevű baktérium által okozott húgy-ivarszervi fertőzések és azok szövődményei a leggyakrabban előforduló szexuálisan terjedő megbetegedések (STD=sexually transmitted disease) közé tartoznak. 

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-01-09

Nem szabad a HPV-diagnosztika kérdését kizárólag a méhnyak daganatos betegségeire szűkíteni, több szakember javasolja a HPV elleni védőoltás indikációs területének további kiterjesztését.

#7
A B12 vitamin és a folsav anyagcsere aktuális kérdései 1. évf. 1. szám
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-06-24

Az utóbbi évek vizsgálatai alapján egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a szervezet optimális B12 vitamin szintjének elérése nem csupán a megfelelő bevitt mennyiségtől, hanem a vitamin hatékony felszívódásától is függ.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-06-04

Az EU-ban a magyar rákos betegek túlélési esélyei a legrosszabbak, pedig az egészségügyi kiadások 10–12%-át fordítjuk a daganatkezelésre.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Generációk óta ajánlanak az orvosok tengeri gyógyüdülést, sófürdőt a krónikus légzőszervi vagy mozgásszervi gyulladásokkal, egyes bőrpanaszokkal bajlódó betegeiknek, mert a tapasztalatok szerint a sós vízben való fürdőzés ezeket a problémákat jótékonyan enyhíti.