hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Milliókat érintene az egészségügy digitalizálása

Szoftverfejlesztő óriáscég tenné könnyebbé az egészségügyi adatok kiértékelését – írj az Sg.hu.

A Stratistics piackutató cég adatai alapján az ágazati adatelemzések globális üzlete a jelenlegi 6,8 milliárd dollárról 2022-re 32,4 milliárd dollárra fog ni, az egészségügy digitalizálása olyan IT-óriások érdeklődését keltette fel, mint az IBM, a Microsoft és az Oracle, és most a SAP is beállt a sorba – írja az Sg.hu.

Mindebben komoly szerepe volt annak, hogy Bill McDermott, az SAP vezetője tavaly egy balesetben elveszítette a bal szemét, amelyet több specialista is próbált megmenteni. McDermott egyrészt örült az egészségügyi rendszernek, amely erőt-energiát nem kímélve foglalkozott vele, másrészt nagyon rosszul érintette az, hogy úgy érezte: az esete valójában senkihez sem tartozik. Szinte minden egyes viziten újra el kellett mondania a vele történteket. Nem volt központi betegaktája, miként az orvosok sem voltak hálózatba kötve és nem dolgoztak együtt. McDermott ezen akar változtatni.

Az SAP együttműködik az Amerikai Klinikai Onkológiai Társasággal (ASCO). A szervezet 2012-ben indított el a CancerLinQ nevű új platformot, amely összesíti 750 000 beteg különböző kezelési tapasztalatait, több millió adatcsomagjait és ezek feldolgozásához az SAP Hana nevű adatbázisrendszerét használja. A cél annak kiderítése, hogy mely kezelések milyen körülmények között különösen hatékonyak. Ezt korábban nagyon nehéz volt megtudni, mert az USA-ban csak a rákbetegek alig 3 százaléka vesz részt klinikai tanulmányokban, ez pedig egyáltalán nem nevezhető reprezentatív adatnak.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!