hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 1618
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-12-03

A kezdeti szakaszban lévő, ígéretes startupok tehetségkutatója hét kategóriában hirdetett győztest a Grand Final döntőn.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-12-02

Újabb mérföldkőhöz érkezett az SZTE Biobankja: sikeresen vizsgázott a tárolórendszer és a laboratóriumi mintákat rögzítő szoftver adatbázis.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-11-29

Az MIT kutatócsoportja a Cell Chemical Biology folyóiratban megjelent cikkében egy olyan módszerről számolt be, mellyel meghatározható egyes onkológiai hatóanyagok tumorellenes potenciálja.

#4
Medical Online >> Rovatok >> Szívelégtelenség
2021-11-25

Egyre inkább bebizonyosodni látszik, hogy a megtartott ejekciós frakciójú szívelégtelenség (HFpEF) kialakulása szorosan összefügg az öregedési folyamatokkal, és a szívet érintő panaszok egy sok-szervi kórkép részei.

#5
Medical Online >> Rovatok >> Gyomorcsavcsökkentés
2021-11-23

A savfüggő betegségek – mint amilyen a gasztroduodenális fekélybetegség is – kezelésében az elmúlt két évtizedben szinte egyeduralkodóvá váltak a protonpumpagátló szerek. A fent említett betegség egyik legfontosabb kóroki tényezője a Helicobacter pylori nevű baktérium, így a fekélybetegség gyógyítása és szövődményeinek megelőzése szempontjából a legfontosabb teendő a Helicobacter eradikációja, melynek két legfontosabb pillére az adekvát savszekréció-gátlás, illetve a baktérium ellen hatékony antibiotikumok adása. Jelen tanulmányban a savszekréció-gátlás jelentőségét tekintjük át, elemezve az alkalmazott gyógyszercsoport hatásosságát és biztonságosságát.

#6
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2021-11-19

A felnőtt lakosság pandémia során észlelt alkoholfogyasztása és szerhasználata számos tényezővel összefüggésben mutat romló tendenciát.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-11-18

2006 óta Európa-szerte csökken a dohányzók száma, beleértve hazánkat is. Ezt az eredményt veszélyeztetik az új típusú füstmentes dohánytermékek.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-11-17

A COVID-19 fertőzés miatt kezelt betegeknél sok esetben a kognitív funkciózavar, úgynevezett „agyi köd” alakul ki, írja az OTSZ Online.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-11-16

A müncheni Ludwig Maximillian Egyetem lézerfizikai tanszékének BIRD kutatócsoportja az eLife folyóiratban számolt be egy új megközelítésről, amely áttörést hozhat az onkológiai diagnosztika területén.

#10
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-11-14

Levélben kérte az osztrák-magyar határátlépési feltételek enyhítését Burgenland elöljárójától az agrárminiszter. Nemzetközi kitekintés.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Több kutatás igazolta, hogy a magasabb férfiak rövidebb életre számíthatnak, mint alacsonyabb társaik, mégsem ez a legfontosabb tényező a várható élettartamnál.