hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Miben jár élen az ágazat?

Egy friss felmérés szerint az egészségügyi szektor négy másik ágazathoz képest vezet a digitalizációs fejlesztésekben Magyarországon. 

Az egészségügyi szektorban működő szervezetek több mint fele tervez digitalizációs fejlesztéseket a következő három évben, olvasható a Siemens Zrt. megbízásából, a Siemens Healthineers közreműködésével a hazai közép- és nagyvállalatok körében végzett kutatásból készített, szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény.

A reprezentatív kutatás öt területen (energiaágazat, egészségügy, közlekedés, ipari gyártás és ingatlanfejlesztés) zajlott. Az elemzés szerint az egészségügyi szektorban működő szervezetek 77%-a már több mint 5 éve kiemelten foglalkozik a digitalizációval, míg az összes megkérdezett cégnek ez mindössze 44%-ára igaz.

A magas fokú digitalizáltság ellenére a szektor elkötelezett a további fejlesztések mellett. A szervezetek 65%-a tervez további digitalizálást a következő három évben. A megkérdezett intézményvezetők szerint ennek elődleges oka, hogy elégedettek az eddig tapasztalt eredményekkel. A digitalizációs fejlesztéseknek köszönhetően ugyanis jelentősen nőtt az energia-, (70% szerint) és a munkafolyamatok hatékonysága (69%).

Az újabb fejlesztésektől a megkérdezett vezetők 97%-a már a páciensek jobb kiszolgálását, 86%-uk pedig ezzel párhuzamosan az adminisztrációs költségek csökkenését várja; ezért a digitalizációval az általános működési folyamatok fejlesztésére (64%) koncentrálnak majd.

 A kutatásról további információ a www.siemens.hu/digitalizacio oldalon olvasható.

(forrás: Siemens)
hirdetés

Könyveink