hirdetés
2023. január. 27., péntek - Angelika.

Fizet egy app az alkoholistáknak, ha nem isznak

A Liner szerint applikációk és videójátékok segítségével a szakosodott terapeuták bizonyítottan képesek arra, hogy a függőket digitálisan kezeljék.

A DynamiCare nevű startup célja, hogy az általuk kifejlesztett alkalmazással helyettesítsék a hagyományos elvonókúrákat, illetve biztosítsanak egy olyan alternatívát az alkoholbetegségben szenvedők számára, ami nem annyira tűnik megalázónak személyükre nézve, mint a tradicionális módszerek.

A vállalat társalapítója, David Gasfriend a Boston Globe megkeresésére elmondta, az applikáció nem engedi, hogy a felhasználók bizonyos függőségeket okozó cikkekre, így például szeszes italra költsenek, helyette figyelemmel követi a gyanús tevékenységeket, és azonnal 5 dollárt – nagyjából 1800 forintot – kínál fel az alkoholért cserébe.

Az alkalmazás Bluetooth-os alkoholszondákkal is összekapcsolható, így a terápiában részesülő páciensek állapotát valós időben lehet követni, ezáltal állandó felügyelet alatt tarthatók, közli a lap.

(forrás: Liner)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

PR-cikk

A jövő onkológiai készítményét Óbudán fejlesztik

 „Körülbelül évi 5 milliárd forint és 50 magasan képzett vegyész, vegyészmérnök, gyógyszerész dolgozik azon, hogy áttörést érjünk el a nehezen kezelhető daganatok kezelésében.” Nicolas Clavreul, a Servier Hungária ügyvezető igazgatója nyilatkozott lapunknak a gyógyszergyártó vállalat magyarországi központjának szerepéről, a várható innovációkról és a társadalmi szerepvállalásukról.

A teljes cikk >>

hirdetés