hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 163
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-11-09

A depresszió is eltérő tünetekkel jelentkezhet nőknél és férfiaknál – mondja a Bécsi Orvosi Egyetem pszichiátriai klinikájának professzora.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-09-16

Akik halmozottan tapasztaltak meg negatív gyermekkori élményeket, későbbi életük során több egészségügyi kockázattal rendelkeznek.

#3
Medical Online >> Rovatok >> neurológia >> neuropathia
2022-09-08

A családorvosi gyakorlatban a perifériás neuropathia a leggyakoribb neurológiai problémák közé tartozik, ugyanakkor számos megjelenési formája miatt kihívást jelenthet felismerése és adekvát értékelése. A cukorbetegség szisztémás szövődményeként előforduló disztális szimmetrikus polyneuropathia a leggyakoribb forma, mellyel gyakran találkozunk az alapellátásban. 2-es típusú diabetesesekben gyakran már az alapbetegség felismerésekor kimutatható, sőt fennállhat az 1-es típusú diabetes kimutatásának időpontjában is.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-08-23

Dr. Szeszák Ferenc a vinpocetin használatát tekinti át a háziorvosi praxis speciális szempontjai szerint, kitérve a csoportpraxisok többletlehetőségeire.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-06-15

A Scripps Kutatóintézet munkatársai szerint az agy egyik fehérjéje felel az alkoholbetegeknél tapasztalható visszaesésekért, írja a Qubit.

#6
Medical Online >> Emésztési zavarok asszisztensképzés
2022-05-25

A dyspepsia szó, nehezített emésztést jelent, mely szerteágazó tünetek formájában jelentkezhet, mint felhasi fájdalom, diszkomfort, étkezés utáni korai telítettségérzés, gyomorégés, böfögés, puffadás, feszülés, émelygés, hányinger, rossz közérzet. 1, 2

#7
Medical Online >> Emésztési zavarok asszisztensképzés
2022-05-25

A krónikus hasnyálmirigy-gyulladás olyan betegség, ahol a többször ismétlődő akut gyulladásos epizódok következtében a hasnyálmirigyben szöveti pusztulás következik be és a szerv kötőszövetesen átépül.

#8
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2022-04-16

A Liner szerint applikációk és videójátékok segítségével a szakosodott terapeuták bizonyítottan képesek arra, hogy a függőket digitálisan kezeljék.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-04-05

Egy egészséges szervezetnek a plazmaadás nem jelent megterhelést, így hazánkban egy donornak évente 45 alkalommal megengedett a plazmaadás – ez csaknem heti 1 alkalom. Az egészséges szervezet ugyanis könnyen képes pótolni a vérplazmát, amelynek 92%-a víz. Az egészséges szervek (pl. máj) gyorsan képesek a vérplazma fehérjéinek pótlására – nyilatkozta a Medicalonline.hu-nak Dr. Boda Zoltán, a Debreceni Egyetem Belgyógyászati Intézet emeritus professzora.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-04-05

A Qubit szerint a részeg állatokról szóló mókás történetek száma nagy, de viszonylag kevés mögöttük a tudományos tény.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Súlyos betegség vagy meddőség is lehet a következménye a hereproblémák elhanyagolásának.