hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 157
#1
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2022-04-16

A Liner szerint applikációk és videójátékok segítségével a szakosodott terapeuták bizonyítottan képesek arra, hogy a függőket digitálisan kezeljék.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-04-05

Egy egészséges szervezetnek a plazmaadás nem jelent megterhelést, így hazánkban egy donornak évente 45 alkalommal megengedett a plazmaadás – ez csaknem heti 1 alkalom. Az egészséges szervezet ugyanis könnyen képes pótolni a vérplazmát, amelynek 92%-a víz. Az egészséges szervek (pl. máj) gyorsan képesek a vérplazma fehérjéinek pótlására – nyilatkozta a Medicalonline.hu-nak Dr. Boda Zoltán, a Debreceni Egyetem Belgyógyászati Intézet emeritus professzora.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-04-05

A Qubit szerint a részeg állatokról szóló mókás történetek száma nagy, de viszonylag kevés mögöttük a tudományos tény.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-02-08

A különféle B-vitaminokkal való optimális ellátottság – a többi közt – az anyagcsere-folyamatok, a sejtosztódás, a vérképzés és az idegrendszeri működés alapvető feltétele.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-01-18

A volt szocialista országokban a legmagasabb a Covid halálozási ráta Európában, írja a LAM folyóiratban megjelent cikkében Dr.  Rihmer Zoltán.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-12-29

A diplomások között nőtt leginkább a nagyivók aránya a legutóbbi Orbán-kormányok alatt, a Népszava szerint.

#7
Medical Online >> Háziorvostan
2021-11-19

A felnőtt lakosság pandémia során észlelt alkoholfogyasztása és szerhasználata számos tényezővel összefüggésben mutat romló tendenciát. Kiemelkedő szempont a megküzdési stratégiák közül az alkohollal történő öngyógyítás. Ezt tovább erősítheti fel a komorbid depresszió, vagy szociális és élethelyzeti krízis. Bizonyos társadalmi rétegek kiemelt rizikócsoportnak számítanak: a hajléktalanság, valamint az alkohollal párhuzamosan történő drogfogyasztás.

#8
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-09-15

Alkoholizmus, dohányzás és szerhasználat, mint a koronavírus-fertőzés szövődményei lesz a témája a szeptember 25-ei rendezvénynek.

#9
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-06-28

Dr. Máté Gábor kivándorolt orvost már a fél világ ismerte a traumák és a stressz megbetegítő hatásait elemző köteteiről, amikor Magyarország felfedezte. A 24 interjúja.

#10
Medical Online >> Meningococcus
2021-06-21

A primer infekcióhoz – a meningitishez – közvetlenül köthető elhalálozás leggyakrabban a kórházi felvételt követő 14 napon belül történik.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Svédországban is radikálisan megnőtt a jodidtabletták vásárlása a csernobili harcok nyomán megemelkedett sugárzás miatt, de a nukleáris biztonságért felelős hatóság nem ajánlja a jodid szedését, mert nincs értelme.

Az amerikai Oregon Health and Science University kutatóinak legújabb vizsgálata szerint, amely a Science Immunology január 25-i számában jelent meg, a legnagyobb ellenanyagszintek az oltott és COVID-19-en átesett emberekben alakulnak ki.