hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.
hirdetés

Parasportolók ellátását vállalta az Ortopédiai Klinika

Az elmúlt évek jó kapcsolatát hivatalossá téve írt alá együttműködési megállapodást az Ortopédiai Klinika és a Magyar Paralimpiai Bizottság.

A megállapodás aláírása előtt dr. Szőke György igazgató ismertette, hogy az elmúlt években már szoros kapcsolat alakult ki a klinika és a paralimpiai bizottság között. Az Ortopédiai Klinika az együttműködés értelmében vállalja, hogy a szervezett parasportolók mozgásszervi betegségeit a továbbiakban is ellátja, valamint részt vesz az egészségi állapotuk felmérésében (klasszifikáció) – számolt be az igazgató. Utóbbi területen az elméleti és a gyakorlati munkában is szerepet tud vállalni a klinika, valamint az ezzel kapcsolatos oktatásnak is teret kívánnak biztosítani – tette hozzá. Szőke György elmondta, hogy a tudományos együttműködés is része a közös munkának, továbbá feladatuknak tekintik, hogy a mozgásszervi betegséggel élőket a parasport felé tereljék.

Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

Dr. Bejek Zoltán adjunktus, az együttműködés szakmai előkészítője 20 éve foglalkozik parasportolókkal. A rendezvényen röviden ismertette az együttműködés előzményeit. Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke hangsúlyozta, hogy az orvosi háttér elengedhetetlen a parasportban elért sikerekhez. Fogyatékosnak lenni nem jelenti azt, vesztesnek lenni – idézte a parasport mottóját és rávilágított: attól, hogy valaki fizikális értelemben nem élhet teljes életet, még elérhet komoly sikereket, lehet győztes, bajnok. Prezentációjában ismertette a paralimpiai mozgalom történetét.

A rendezvényen jelen volt Urr Anita, a Magyar Paralimpiai Bizottság főtitkára és Engelhardt Katalin paralimpiai bajnok, világbajnok, kétszeres Európa-bajnok paraúszó is.

(forrás: Semmelweis Egyetem)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés