hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Káoszt keltenek a betegtájékoztatók

A betegtájékoztató kiadványok pontatlanok, csak összezavarják a betegeket – az angliai NHS kampányt indít, közli a PharmaOnline.

Egy közelmúltbeli felmérésben 128 kórházból kérték be azokat a tájékoztató anyagokat, melyeket lágyéksérvműtéten átesett betegeiknek adnak. Ezekből az derült ki, hogy igencsak el van veszve az a beteg, aki ezekből akarja megtudni például azt, mikor térhet vissza a munkájához: a kiadványokban 1 hetes pihenés éppúgy szerepel, mint 6 hét, míg a fizikai munkát végzők esetében még nagyobb a szórás (2−12 hét). Ez azt jelenti, hogy jórészt attól függ, hogy a beteg mennyi időt hagy a műtét utáni felépülésre, hogy pontosan melyik kórház ellátási területén lakik. Ugyanilyen káosz uralkodik a vesekőzúzással kapcsolatban is: a kiadványok némelyike egy sor fontos lehetséges szövődményt nem említ, míg mások egyáltalán nem szólnak a komplikációkról.

A helyzet javítása érdekében a két kórház szakemberei online, térítésmentesen hozzáférhető könyvtárat hoztak létre, melyben 850 megbízható, hiteles betegtájékoztató anyag szerepel, melyeket rendszeresen frissítenek. Az angliai NHS  „nagy projektet” indít szeptemberben annak érdekében, hogy csak a szabványnak megfelelő tájékoztató kiadványok kerülhessenek a betegek kezébe.

A teljes információ a PharmaOnline-on

(forrás: PharmaOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés