hirdetés
2019. december. 06., péntek - Miklós.
hirdetés

Hőssé válhatnak a Szent Margit Kórházban

A Magyar Vöröskereszt fővárosi szervezete a Szent Margit Kórházzal együttműködve december 19-én „Ajándékozzon vért a rászorulóknak karácsonyra” elnevezéssel szervez eseményt.

hirdetés

A december végi, január eleji véradások megerősítése okán a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet a Szent Margit Kórházzal (1032 Budapest, Bécsi út 132.) együttműködve 2018. december 19-én sajtónyilvános eseményt szervez,  „Ajándékozzon vért a rászorulóknak karácsonyra” elnevezéssel. A rendezvény a hagyományos és nagy sikerű véradás mellett kiegészül elsősegély bemutatóval, és a "TEVAgy a hős" program keretén belül mindenki megismerheti az újraélesztés alapjait, hőssé válhat. A Magyar Vöröskereszt a véradás mellett kiemelt tevékenységként kezeli az elsősegélynyújtást népszerűsítő „Hősképző” programot, az ifjúsági csapat ehhez kapcsolódóan is megjelenik a rendezvényen.

A két szervezet arra kér mindenkit, hogy aki betöltötte a 18. életévét és egészségesnek érzi magát, vegyen részt az országban szervezett téli véradások valamelyikén és buzdítsa véradásra ismerőseit, barátait is.

Magyarországon évente több mint 20 ezer ember hal meg hirtelen szívmegállás következtében. Ez napi 70 esetet, 20 percenként egy-egy ember elvesztését jelenti. A mentőszolgálat tapasztalatai szerint a bekövetkező halálozások közel 60%-a megelőzhető lenne, ha a mentők kiérkezése előtt megkezdenék az újraélesztést. Az adatok tükrében Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata kiemelten fontos feladatának tekinti, hogy minél több olyan pont álljon rendelkezésre, ahol gyors és szakszerű segítséget tudnak nyújtani az életmentéshez. Már 34 Életmentési Pont működik Óbuda-Békásmegyeren: 29 óbudai helyszínen alakítottak ki Életmentési Pontot, és 6 hordozható defibrillátorral látták el a városrész rendészeti és katasztrófaelhárító szerveinek járőrautóit.

A defibrillátorok 100%-os biztonságú használatát az Országos Mentőszolgálat szakemberei által biztosított oktatás garantálja, melyen a résztvevők megtanulják a szívmasszázst, az átjárható légutak biztosítását és a mesterséges lélegeztetést is. A félautomata defibrillátor lényege, hogy a készülék maga értékeli a beteg szívritmusát, és szükség esetén nagy felbontású képernyőn, animált ikonok segítségével instruálja a felhasználót. A berendezéseken rögzített adatokat azonnal át lehet küldeni a kivonuló mentőegységnek is, akik ezek alapján tudják folytatni az életmentést.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés