hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Dr. Herczeg Béla

(Hetényi Géza Kórház, Szolnok, Kardiológiai Centrum)

1980 szeptemberében szerez diplomát a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Szolnokra, a Hetényi Géza kórházba kerül, belgyógyász gyakornokként kezdi meg szakmai karrierjét. Kezdetben elsősorban endokrin-, pajzsmirigy betegségekkel foglakozik, de figyelme hamar a keringési rendszer betegségei, kardiológiai problémák fele fordul.

1985-ben szerez belgyógyászati szakvizsgát. Az idő tájt  sem önálló kardiológiai osztály, sem ilyen irányú belgyógyászati osztály nem lévén Szolnokon, ismereteinek gyarapítására az acut kardiológiai ellátás jelenti az egyetlen lehetőséget. Ez az akkori viszonyok között a központi intenzív anaest. osztály keretei között zajlott, így 1987 januárjától ezen az osztályon folytatja munkáját. Itt éri a rendszerváltás; a kórház vezetése teljesen átalakul, ennek köszönhetően az Országos Kardiológiai Intézetbe kerül, itt kezdi meg a kardiológiai szakvizsgára való felkészülést . Egy év elteltével visszarendelik Szolnokra. Ezt megelőzően, 1992 tavaszán anaest-intenzív szakvizsgát szerez. Közben Milánóba az Edmundo  Malan Intézet , San Donato-i Egyetemi Klinikára ösztöndíjasnak pályázik, amit sikerül elnyernie. 1992 szeptembertől 1993 márciusáig Milánóban folytatja tanulmányait. Fő kutatási területe a pitvarfibrilláció. 

1995 nyarán a Hetényi Géza kórház vezetése a kardiológiai ellátás teljes átszervezése mellett dönt. Itt kap meghatározó szervezési feladatokat, majd 1998. december 1-jétől osztályvezetőnek nevezik ki. Vezetésével néhány év alatt a kardiológiai ellátás teljesen átszerveződik. Modern, a kor igényeinek minden szempontból megfelelő  kardilógiai centrum alakul ki. Jelenleg is itt osztályvezető főorvos. Fő érdeklődési területe a véralvadás, az antitrombotikus kezelés, a pitvarfibrilláció, a szívelégtelenség.

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés