hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Várakozás nélkül a laborban

2020. szeptember 1-től telefonos ügyfelszolgalattal támogatott mintavételt vezetett be laboratóriumában a MÁV Kórház és Rendelőintézet Szolnokon.

Az időpontfoglalás sorban állás elkerülésével – különösen a jelenlegi járványügyi helyzetben – a biztonságos betegellátást is elősegíti. Az új rendszer eredményességét a bevezetés óta eltelt negyedév tapasztalatairól a paciensek körében végzett felmérés is megerősítette: a válaszadók mindegyike tudott időpontot foglalni telefonon.

A paciensek 67%-a azonnal el tudta érni a telefonos operátort, 21%-a 2 percen belül, míg 12%-a 5 percen belül tudott időpontot kérni vérvételre – mondta el dr. Rudner Ervin főigazgató. A szolgáltatást nyújtó külső partner rendszeresen monitorozza a hívásterheltséget, es szükség eseten további kapacitások biztosításával teszi lehetővé, hogy az intézményi időpontfoglalás folyamatosan elérhető legyen, miközben az intézményi dolgozókat nem terheli az ezzel kapcsolatos adminisztratív tevékenység.

A felmérésből kiderül, hogy a paciensek közel 60%-a igénybe venne online időpont foglalási lehetőséget is a laborvizsgálatok előjegyzésénél, ezért az intézmény tervezi ennek bevezetését – jelezte a főigazgató.

hirdetés

Könyveink