hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Több pénzt kapnak rezsire a békéscsabai orvosok

A két éve indított programban eddig több mint 30 millió forintos támogatást nyújtott a háziorvosoknak az önkormányzat, írja a BEOL nyomán a Weborvos.

Szarvas Péter polgármester elmondta: mivel az egészségügyi alapellátást is érintik a megemelkedett energiaköltségek, a város 15 százalékkal növeli a rezsiköltségekre adott összeget, idézia beol.hu-t  a lap. Az összeg így 50 ezer, 40 ezer és 35 ezer forintra emelkedik, attól függően, hogy a háziorvos saját, bérelt vagy önkormányzati tulajdonban lévő rendelőben dolgozik.

Az önkormányzat 2020 óta nyújt támogatást a háziorvosi feladatot ellátó szolgáltatók számára, a rezsiköltségekre. Idén október 31-ig 15 egészségügyi szolgáltató – kilenc felnőtt háziorvosi, egy gyermek háziorvosi és öt fogorvosi – vette igénybe a támogatást, amelyekre az önkormányzat összesen több mint 10,3 millió forintot fizetett ki. A program 2020-as indulásától kezdve pedig az összeg túllépte a 30 millió forintot is – derült ki a városi közgyűlés elé került beszámolóból.

Békéscsabán 25 felnőtt és 11 gyermek háziorvosi, valamint 19 fogorvosi körzet található. Jelenleg két körzet betöltetlen, de azok ellátása is megoldott helyettesítéssel, sőt, az egyiket jövő év elejétől be is töltik. 50-ből 14 szakember töltötte be az öregségi nyugdíjkorhatárt: a felnőtt háziorvosok közül nyolcan, a gyermek háziorvosok közül ketten, a fogorvosok közül pedig négyen.

A város bevezette a Békéscsabai Háziorvos kártyát is a doktoroknak, amelyekkel kedvezményekre jogosultak a szakemberek. Kérhetnek térítésmentesen színházbérletet, strandbérletet, valamint kolbászfesztiválra szóló bérletet – ezek is voltak egyébként a legnépszerűbbek –, de sportmeccsekre is igényelhetnek ingyenes jegyet, közli a Békés Megyei Hírportál.

(forrás: BEOL, WebOrvos)

cimkék

hirdetés

Könyveink