hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Rezsiemelés: Pécsett ötkor bezárnának a rendelők

A pécsi rendelőintézetekben csökken a nyitvatartási idő, jelenleg 7-től 19-ig vannak nyitva, de csak 17 óráig lesznek, írja a PécsMa.

Novembertől április 30-ig lenne érvényes az a 104 pontos intézkedéscsomag, amelyről több hónapja tart egyeztetéseket a pécsi városvezetés és amelyet hamarosan a megyei jogú város közgyűlése is tárgyalni fog mielőtt megküldik a kormányzatnak – számolt be a PécsMa arról az önkormányzati sajtótájékoztatóról, amit az ellenzéki vezetésű város két alpolgármestere, Ruzsa Csaba és Nyőgéri Lajos tartott kedden. Közölték, a jelenlegi energiaárakkal számolva jövőre 6,5 milliárd forinttal kell többet költenie a pécsi önkormányzatnak áramra és fűtésre a város intézményeinél, cégeinél, és a polgármesteri hivatalban. Ebből különböző intézkedésekkel összességében 1,5 milliárdos megtakarítást érnének el.

Az áram esetében egyébként tizenkétszeres a drágulás, de már idén is ötszörös áron vették 2021-hez képest az önkormányzati cégek. A megszorító, költségcsökkentő intézkedések közül jó néhány húsbavágó lehet. Többek között az egészségügyi intézményeknél is csökken a nyitvatartási idő. A rendelők jelenleg 7-től 19-ig vannak nyitva, de az intézkedéscsomag nyomán csak 17 óráig fogadják majd a betegeket.

(forrás: PécsMa)

cimkék

hirdetés

Könyveink