hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Önként közzé tett kórházi fertőzések

Az Országos Gerincgyógyászati Központ önként tette közzé kórházi fertőzésekről szóló adatait honlapján, írja a TASZ nyomán a hvg.hu.

Ha minden kórház annyira felnőttként kezelné a betegeit, mint az Országos Gerincgyógyászati Központ, akkor nekünk sem kellene pereskedni a kórházi fertőzéses adatokért. Így kezdi Facebookon közzétett jelentését a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ). A civil szervezet vette észre, hogy a kórház önként tette közzé kórházi fertőzésekről szóló adatait honlapján, ahol 2014 és 2017 között minden esetről beszámolnak.

Az Országos Gerincgyógyászati Központban 2014 óta folyamatosan, a kezelt betegek számával arányosan nőtt a kórházi fertőzések száma. A legtöbb esetben MRSA- és E.coli fertőzéseket dokumentáltak.

A Kúria áprilisban kimondta, hogy az illetékes tárcának ki kell adnia a kórházi fertőzésekről szóló adatokat, miután a TASZ pert indított és nyert az ügyben. Az illetékes tárca, az Emmi azonban a bírósági döntés felülvizsgálatát kezdeményezte, így az adatok még mindig nem nyilvánosak, emlékeztet a lap.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink