hirdetés
hirdetés
2018. január. 18., csütörtök - Piroska.
hirdetés

„Miniszterelnök Úr! Csatlakozzon harcunkhoz!”

A Népszabadság közli azt a nyílt levelet, amelyben Sándor Mária, a fekete ruhás ápolónő Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordul – a harcuk élére hívja Magyarország miniszterelnökét.

hirdetés

„Kérem szépen, védjék meg a magyar betegeket, tartsák itthon a magyar nővéreket, orvosokat, mert a betegeknek szükségük van rájuk – írja levelében. – A rendszerben dolgozók nem bírnak többet vállalni, bár lehet, Önökkel éppen ezt hitetik el azok, akiknek ez az érdekük. Fiatal kolléganőink, kollégáink hat-nyolcszoros bérért hagyják el az országot, de már csak az alapfizetés 50 százalékos emeléséért és az előttük lévő életpályamodellért is maradnának. Ön, Magyarország miniszterelnöke tehetne ezért érdemben.

Sándor Mária és társai járhatják az országot, és lezárhatnak hidakat, hogy felhívják az Önök figyelmét, nincs lejjebb a magyar beteg számára; felhívják a magyar lakosság figyelmét, hogy csatlakozzon és álljon ki a TISZTESSÉGES – BECSÜLETES BETEGELLÁTÁSÉRT, ha az Önöknél süket fülekre talál. Lehet, hogy mi is süketek lennénk, ha annyi bért kapnánk, amennyi mellett nem kellene másod- és harmadállást vállalnunk. Ha az egyre növekvő magánegészségügyet anyagi jólétből adódóan igénybe tudnánk venni.”

„Legyen ez az év az EMBERÉ! A „KISEMBERÉ” . Azoké, akik az ország motorjai, akik életüket adják a magyar emberekért. Akik minden nap szolgálnak – a szó szoros értelmében. A nővérek, az ápolók, az orvosok, a pedagógusok, a szociális szféra dolgozói.

Az Autonóm Területi Szakszervezet, a Magyarország a Magyar Egészségügyért Civil Társaság és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete akciószövetséget hozott létre, amelyhez mindenki csatlakozhat, aki érdemi változást szeretne az embereket szolgáló területeken.”

„Mivel Ön, tisztelt Miniszterelnök úr, se nem orvos, se nem ápoló, se nem tanár, civil emberként várjuk civil társaságunkba. De Magyarország miniszterelnökeként köteles tenni a magyar emberekért, ezért azt szeretnénk, ha harcunk élére állna. (...) Addig is járjuk az országot” – olvasható Sándor Mária levele a nol.hu-n.

 

(forrás: Népszabadság)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Könyveink