hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Legenda a pár forintos béremelés

A Magyar Hírlap által megkérdezett szakdolgozók nem ismernek olyan kollégát, akinek nevetséges összeggel növekedett volna a bére februártól.

A sajtóban közelmúltban megjelent hírek szerint akadtak olyanok, akiknek a nyolc százalékkal emelt fizetése és korábbi bérük különbözete mindössze pár száz, vagy akár csak két forint volt. A jelenség elterjedtségéről több érintettet is megkérdeztünk. Ligeti Lászlóné, az Országos Baleseti Intézet ápolója a Magyar Hírlapnak elmondta: a béremeléssel járó egyszeri kifizetés számára több mint tizenötezer forint többletbevételt jelentett, és a közvetlen munkatársai közül mindenki hasonló összeggel gyarapodott. Részlegén, a megfigyelő osztályon kilencen dolgoznak, mindannyian E fizetési kategóriába tartozó, OKJ-végzettségű ápolóként, és több mint húsz éve vannak a pályán. A sajtóban is megjelenő, kis összegű béremelés hírére reagálva hozzátette: hallott ilyen történetről, de nem ismer olyan kollégát, aki így járt volna, arról viszont értesült, hogy intézményen belül akadt, akinek bére az övénél kisebb összeggel nőtt. Ez utóbbit a végzettség és a munkaviszony időtartamának eltérő voltával magyarázta.

Hasonlóról számolt be a lap másik forrása, a Dél-pesti Centrum Kórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet szülésznője is. Mint fogalmazott: érezhető, tizenkétezer forint fölötti összeget kapott február 20-án. A kollégáitól hallott információk szerint tavaly ilyenkorhoz képest összesen átlagosan harmincezer forinttal visznek többet haza a szakdolgozók, bár, mint hozzátette, ebben a munkakörben többnyire nincs havi fix összeg, mert a bért a fizetési kategórián túlmenően egyéb tényezők is befolyásolják.

(forrás: Magyar Hírlap)
hirdetés

Könyveink