hirdetés
2019. március. 24., vasárnap - Gábor, Karina.
hirdetés

Tüntetésre és sztrájkra készülnek

Március 24-ére tüntetést szerveznek, és munkabeszüntetésre készülnek az érdekképviseletek – tudósít az RTL Klub Híradója.

hirdetés

A Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) és a Magyarországi Mentődolgozók Szövetség (MOMSZ) sztrájkbizottságot alakított, és megkezdte a munkabeszüntetés előkészítését az egészségügyben – derült ki az RTL Klub Híradójából.

Az idén novemberről januárra előrehozott béremelés átlagosan nettó 8 ezer forintot jelent az egészségügyi szakdolgozóknak, a FESZ azonban úgy számol, hogy a szakdolgozók nagyjából tíz százaléka nem kapott többletet, vagy legfeljebb pár száz forinttal gyarapodott a fizetése. Ez azok esetében igaz, akiknek a bére nem haladja meg a szakmai bérminimumot, a bruttó 180 500 forintot.

Az Emmi szerint nincs olyan szakdolgozó, akinek a januári minimálbér vagy bérminimum-emeléssel, vagy a mostani, 8 százalékos többlettel ne nőtt volna a fizetése.

Soós Adrianna, a FESZ elnöke emlékeztetett, hogy több ízben kezdeményezték a bértábla korrekcióját, ám mivel ez nem következett be, szervezetük a MOMSZ-szel közösen tüntetést is szerveznek március 24-re.

(forrás: RTL Klub)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink