hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

A győriek megduplázták a Richter felajánlását

A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház számára gyűjtöttek a győriek május 29-én, szombaton a Richter Gedeon gyógyszercég által szervezett Egészségváros programsorozat idei második állomásán. A résztvevők ingyenes szűrővizsgálatok elvégeztetésével, tanácsadások, előadások meghallgatásával növelték a Richter által a kórház számára felajánlott összeget, a nap végén így összesen 4 047 500 forinttal gazdagodott az intézmény, ami több mint duplája a felajánlott összegnek.

Az idejekorán felismert tünetek segítségével a betegségek megelőzhetőek vagy eredményesen kezelhetőek. Ebben segített a Richter Egészségváros Program azoknak, akik május 29-én ellátogattak Győrbe, a Megyeház térre. A győri lakosok részvétele kiemelkedő volt: több mint két és félezer ember fordult meg a nap folyamán a Richter által szervezett rendezvényen.
 
A változatos táncprodukciók és szűrővizsgálatok mellett az Egészségvárosba ellátogatóknak lehetőségük nyílt meghallgatni szakemberek előadásait sokakat érintő betegségekkel kapcsolatban, valamint személyre szabott javaslatokat kaphattak a szakorvosoktól a tanácsadó sátrakban. A győri lakosok érdeklődése nemcsak az előadások és a tanácsadások iránt volt magas, sokan vettek részt az elsősegélynyújtás bemutatón és kígyózó sorok álltak a BMI-t, testzsírt, magasságot, testsúlyt mérő gép előtt is.
 
Az Egészségváros győri állomásán közel 300-an a koleszterinszintjükre és több mint 500-an a vérnyomásukra voltak kíváncsiak. Ez a két vizsgálat különös jelentőséggel bír hazánkban, hiszen minden második ember szív- és érrendszeri megbetegedésben hal meg. A szűrésen résztvevő győri lakosok 40 százalékánál mértek magas koleszterinszintet, míg a vérnyomásmérésnél a résztvevők szintén 40 százaléka mutatott magas értéket, 5 százalék pedig extrém eset volt.
 
Közel 300-an vettek részt a csontsűrűség-mérésen, a szakemberek egyharmaduknál találtak csontritkulásra utaló, figyelmeztető jeleket, hiszen a résztvevők több mint fele először járt életében ilyen szűrésen. A betegség elsősorban a nőket, illetve a 40-50 éves korosztályt érinti.
A bőrgyógyász szakemberek a legtöbb látogatónak a körömgomba miatt tanácsolták, hogy végeztessenek további ellenőrzést.
A prosztatarák a férfiak daganatos halálozásának első három leggyakoribb oka között szerepel. Az ingyenes PSA vizsgálatot sokan keresték fel, több mint 200-an. 11 esetben mértek olyan eredményeket a szakemberek, amelyeknél további vizsgálatokra van szükség.

Az idejekorán felismert tünetek segítségével a betegségek megelőzhetőek vagy eredményesen kezelhetőek. Ebben segített a Richter Egészségváros Program azoknak, akik május 29-én ellátogattak Győrbe, a Megyeház térre.

A győri lakosok részvétele kiemelkedő volt: több mint két és félezer ember fordult meg a nap folyamán a Richter által szervezett rendezvényen. A változatos táncprodukciók és szűrővizsgálatok mellett az Egészségvárosba ellátogatóknak lehetőségük nyílt meghallgatni szakemberek előadásait sokakat érintő betegségekkel kapcsolatban, valamint személyre szabott javaslatokat kaphattak a szakorvosoktól a tanácsadó sátrakban.

A győri lakosok érdeklődése nemcsak az előadások és a tanácsadások iránt volt magas, sokan vettek részt az elsősegélynyújtás bemutatón és kígyózó sorok álltak a BMI-t, testzsírt, magasságot, testsúlyt mérő gép előtt is.

Az Egészségváros győri állomásán közel 300-an a koleszterinszintjükre és több mint 500-an a vérnyomásukra voltak kíváncsiak. Ez a két vizsgálat különös jelentőséggel bír hazánkban, hiszen minden második ember szív- és érrendszeri megbetegedésben hal meg. A szűrésen résztvevő győri lakosok 40 százalékánál mértek magas koleszterinszintet, és a vérnyomásmérésnél a résztvevők szintén 40 százaléka mutatott magas értéket, 5 százalék pedig extrém eset volt.

Közel 300-an vettek részt a csontsűrűség-mérésen, a szakemberek egyharmaduknál találtak csontritkulásra utaló, figyelmeztető jeleket, hiszen a résztvevők több mint fele először járt életében ilyen szűrésen. A bőrgyógyász szakemberek a legtöbb látogatónak a körömgomba miatt tanácsolták, hogy végeztessenek további ellenőrzést. A prosztatarák a férfiak daganatos halálozásának első három leggyakoribb oka között szerepel. Az ingyenes PSA vizsgálatot sokan keresték fel, több mint 200-an. 11 esetben mértek olyan eredményeket a szakemberek, amelyeknél további vizsgálatokra van szükség.

A Richter Egészségváros legközelebb június 5-én, Karcagon, a Déryné és Dózsa György út között várja a látogatókat. A részletes programról, a kampányhoz kapcsolódó érdekességekről a program teljes ideje alatt a www.egeszsegvaros.hu honlapon olvashatnak bővebben az érdeklődők.

(forrás: Sajtóközlemény)
hirdetés

Könyveink