hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

A beteg ember teher a munkaadónak, teher az államnak

A Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara idén egy a munkahelyi egészségfejlesztéssel foglalkozó konferenciával ünnepelte az Egészség Chartát – írják közleményükben.

A Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara célja az Egészség Chartával, hogy lehetőséget adjon tagjainak arra, hogy kifejezzék elköteleződésüket az egészségesebb munkakörnyezet megteremtése és az egészséges életmód általános népszerűsítése érdekében. A chartát 2008 óta 94 cég írta alá, de a kamara minden évben lehetőséget ad a csatlakozásra, így idén újabb néggyel növekedett ez a szám. Az új aláírók között van az Agile Medical Consulting Kft., az Artelia Kft., a Prohumán Kft. és a Pásztor Csoport.

Az idei konferencián előadó cégek saját programjaikat bemutatva hívták fel ismét a figyelmet arra, hogy az egészség az üzleti világ minden szereplőjének közös gazdasági érdeke.

A munkahelyi stressz, az egészségtelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód egyre több munkavállalót hátráltat abban, hogy munkáját legjobb képességeinek megfelelően végezze. Statisztikák igazolják, hogy egy betegségekkel küzdő munkavállaló jelentős terhet ró mind a munkaadóra, mind az államra. Az állapot javításának kulcsa a megelőzés, amiben a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara tagvállalatai aktívan kívánnak közreműködni, munkahelyi egészségfejlesztési programjaikon keresztül. Az Egészség Charta konferencia jó alkalmat nyújtott arra, hogy ezeknek a részleteit megosszák egymással és a nagyközönséggel.

(forrás: Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara)
hirdetés

Könyveink