hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 1501
#1
2022-11-11
09:00:00

Alkalmazottpszichológia-tudás a hétköznapokra HR-eseknek, vezetőknek, coachoknak! 5 héten át 5 kontaktóra az alábbi témákkal: munkahelyi jóllét, coaching-eszközök, diverzitás és a stresszkezelés.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-09-23

Egy új tanulmányban a kutatók azt elemzik, hogy a természet hogyan hat az agyunkra – írja a ScienceAlert nyomán a 24.hu.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-09-20

A daganatot túléltek számos komplikációval szembesülnek; a mentális zavarokkal és a szexuális vágy csökkenésével foglalkozó közleményeket ismerteti az OTSZ Online.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-09-19

A kutatók a gyermek-, a tinédzser és a fiatal felnőttkorban keresik a betegség lehetséges kiváltó okait.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-09-12

A kombinált Se és koenzim Q10 pótlás megakadályozta a leukocyta telomer rövidülést alacsony Se szinttel élő idős embereknél, amely a gyulladáscsökkentő és antioxidáns mechanizmusok fontosságára utal az öregedés folyamatának lassításában. Bár e feltáró vizsgálat eredményei ok-okozati összefüggéseket nem mutatnak ki, a telomerhossz megőrzésével egyértelműen megfigyelhető a hosszabb túlélés, amely a telomerek preventív szerepére utal a CV halálozás csökkentésében.

#6
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-09-10

Lépjünk időben az öngyilkosságok ellen! – kéri az öngyilkosság-megelőzés világnapja alkalmából a Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum.

#7
Medical Online >> Rovatok >> neurológia >> neuropathia
2022-09-08

A neuropátiában szenvedő betegek diagnosztikája, terápiája és gondozása különleges kihívást jelent az egészségügyi személyzet számára. A nehézségek abból származnak, hogy igen nagy betegpopulációt érint, és a részletes patomechanizmus nem tisztázott, ezért gyakran megfelelő oki terápia sem áll rendelkezésre.

#8
Medical Online >> Rovatok >> neurológia >> neuropathia
2022-09-08

A jelen cikkben azt igyekezzük körbejárni, hogyan függ össze a diabéteszes neuropátia a pszichológiai jólléttel és a mentális zavarokkal, illetve melyek azok a pszichológiai beavatkozások, amelyek csökkenthetik a diabéteszes neuropátia betegségterheit.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-09-05

Betegedukáció a szívtranszplantációban érintettek útjáról a telefonon érkező szívtranszplantációs riadótól kezdve a kórházból való távozásig.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-08-26

A cardiovascularis mortalitás még 10 év után is kedvezőbbnek bizonyult az intervenciós csoportban, függetlenül a résztvevők nemétől, a fennálló diabetestől, az anamnézisben szereplő ischaemiás szívbetegségtől.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Generációk óta ajánlanak az orvosok tengeri gyógyüdülést, sófürdőt a krónikus légzőszervi vagy mozgásszervi gyulladásokkal, egyes bőrpanaszokkal bajlódó betegeiknek, mert a tapasztalatok szerint a sós vízben való fürdőzés ezeket a problémákat jótékonyan enyhíti.