hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 1471
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-05-12

Az allergia kialakulásának tényezőit és a hirtelen szívhalál megelőzését is kutatják a Debreceni Egyetem különböző karain.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-05-03

Európában a Jardiance® (empagliflozin) az első és jelenleg egyetlen engedélyezett készítmény a tünetes krónikus szívelégtelenségben szenvedő felnőtt betegek kezelésére, az ejekciós frakciótól függetlenül.

#3
Medical Online >> Orvosok a dohányzásról
2022-05-02

Már a túlsúlyos állapot is kockázatot jelent további metabolikus elváltozásokra, daganatos betegségek kialakulására – nyilatkozta a medicalonline-hu-nak Dr. Halmy Eszter.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-04-28

A napfüggőség opioid mediált folyamat, vagyis ezek az emberek opioid gátló szerek hatására elvonási tüneteket éreznek.

#5
Medical Online >> Reumatológia
2022-04-25

2018-ban az EULAR-on (European League Against Rheumatism) belül megalakult egy 32 fős nemzetközi munkacsoport, amelynek vezetője Prof. Dr. Nagy György, a Semmelweis Egyetem Reumatológiai és Klinikai Immunológiai Tanszékének vezetője. A munkacsoport első lépésként definiálta a nehezen kezelhető (difficult-to-treat) betegcsoportot, majd a nehezen kezelhető rheumatoid arthritises (RA) betegek kezelését segítő két átfogó és 11 specifikus ajánlást fogalmazott meg.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-04-25

Az Index szerint floridai tudósok bizonyították, hogy a kisállattartás jó hatással van az egészségre, és megelőzheti akár az időskori elbutulást is.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-04-15

Még egy kevés testedzés, például az intenzív séta is jelentősen csökkentheti a depresszió kockázatát egy új tanulmány szerint.

#8
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2022-04-13

Egy felmérés rámutatott: a válaszadók bíznak okoseszközük egészségügyi méréseiben, amelyek egyre inkább a mindennapi élet részévé válnak.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-04-13

A gyűjtögető életmódról az élelemtermelésre való áttérés kezdetekben a népesség növekedése mellett az egészségi állapotuk romlásához vezetett.

#10
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-04-08

Miközben a Covid-pandémia nyomán sok teherrel és a kényszerűség szülte változással kellett szembenézniük a háziorvosoknak, szerveződni kezdtek a praxisközösségek is. Mindezek együttesen számos módosulást hoztak az alapellátásban.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Svédországban is radikálisan megnőtt a jodidtabletták vásárlása a csernobili harcok nyomán megemelkedett sugárzás miatt, de a nukleáris biztonságért felelős hatóság nem ajánlja a jodid szedését, mert nincs értelme.

Az amerikai Oregon Health and Science University kutatóinak legújabb vizsgálata szerint, amely a Science Immunology január 25-i számában jelent meg, a legnagyobb ellenanyagszintek az oltott és COVID-19-en átesett emberekben alakulnak ki.