hirdetés
2019. július. 15., hétfő - Henrik, Roland.
hirdetés

A humán tárcánál már a messzi jövőt keretezik

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma minden szakterületén megkezdte a 2020-ig szóló stratégiák kidolgozását és előzetes hatásainak felmérését – írta az MTI.

hirdetés

A humán tárca (Emmi) az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az idén 37, humán erőforrást érintő stratégiai dokumentumot és hatásvizsgálatot dolgoznak ki, így 2013 végére az Emmi által lefedett minden szakterületen lesz újonnan elfogadott vagy felülvizsgált stratégia. Ezek keretet adnak az adott szakterületen az elkövetkező években várható - mind a nemzeti költségvetésből, mind uniós támogatásból finanszírozott - kormányzati intézkedéseknek.

A tervezésben a minisztérium és háttérintézményei vesznek részt, de később az érintett társadalmi és gazdasági partnereket is bevonják. A kidolgozandó stratégiák közül az Emmi kiemelte például a 2014-2020-as programozási időszak fejlesztési támogatásainak felhasználását megalapozó egészségügyi stratégiát, az egész életen át tartó tanulás stratégiáját, valamint a XXI. Nemzeti Sportstratégia átfogó felülvizsgálatát. Ezek mellett fehér könyv készül az idősek családban betöltött szerepéről, lakhatási stratégiát alkotnak a telepszerű lakhatás kezelésére, de kidolgozzák a társadalmi párbeszéd hosszabb távú stratégiáját, valamint kulturális stratégiát is. 

A munkához 240 millió forint pályázati forrást is fel tudnak használni – derül ki a tárca közleményéből. 

(forrás: MTI)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink