hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Vizsgálódik a MOK etikai bizottsága

A Nyírő Gyula Kórház Meddőségi Centrumának volt főorvosát és társát csalásért elítélte a bíróság, most a MOK is vizsgálja ügyüket, írja a hvg.hu.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) etikai eljárást indított a szülész-nőgyógyász szakorvos ellen, aki 2003 és 2005 között összesen 88 nőt károsított meg a fővárosi Nyírő Gyula Kórház Meddőségi Centrumának főorvosaként, tudta meg a hvg.hu.

A csalás miatt Vereczkey Attilát és társait másodfokon december közepén ítélte el jogerősen a bíróság, ahol az első fokon kiszabott, felfüggesztett börtönbüntetést elengedték Vereczkeynek, csak a pénzbüntetést hagyták meg, társait, Fülöp István szülész-nőgyógyász szakorvost és Mikó Zsuzsanna védőnőt csalás és bűnsegédlet miatt három év próbaidőre bocsátották.

Ezzel azonban koránt sincs vége az ügynek. A hvg.hu úgy tudja, nem sokkal az ítélet kihirdetése után egy magánszemély panaszt tett a kamaránál etikai vétség miatt. A bejelentő a napokban, tehát három hónappal az ítélethirdetés és a bejelentés után kapott levelet a kamarától, hogy megindult az etikai eljárás Vereczkey és társa, Fülöp István ellen. Az orvosok ügyét a MOK Budapesti Területi Szerveztének II. számú Etikai Bizottsága fogja tárgyalni április 4-én.

Ugyanakkor Vereczkeyéknek nem ez lesz az egyetlen jelenésük Etikai Bizottságnál; a Magyar In Vitro Fertilizációs Társaság is etikai panasszal élt az orvosok ellen, ezt április 5-én tárgyalják majd. Ennek köze lehet ahhoz, hogy nemcsak a magánokirat-hamisítás és a csalás miatt övezik komoly viták Vereczkey praktizálását.

A lap megkeresésére a Magyar Orvosi Kamara mindössze annyit írt, hogy orvoskamarai tagokat érintő, folyamatban lévő vagy lezárt etikai ügyekben nem adhatnak tájékoztatást.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink