hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Sajátos árképzés a csalással vádolt nőgyógyászoknál

Mennyit tudna fizetni a műtétért 150 és 250 ezer forint között?

A tanúk meghallgatásával folytatódott a Pesti Központi Kerületi Bíróságon annak a bűnügynek a tárgyalása, amelyben csalással vádoltak meg két fővárosi nőgyógyászt és egy asszisztensnőt. A vádirat szerint a két orvos olyan kezelésekért kért pénzt meddő nőktől, amelyeket az Országos Egészségpénztár finanszírozott.

A meghallgatott tanúk arról beszéltek, hogy a Nyírő Gyula Kórházban működő meddőségi centrumban vizsgálták meg őket, ahol a centrumot vezető orvos, dr. Vereczkey Attila lézeres laparoszkópiás műtétet javasolt számukra. A tanúk elmondása szerint ezért a műtétért arra hivatkozva kértek tőlük pénzt, hogy azt egy Németországból érkező professzor végzi speciális géppel, s a kezelést az OEP nem támogatja.

Volt tanú, aki azt állította, hogy a pénzért cserébe külön kórtermet is ígértek neki, de végül egy négyágyas kórterembe kellett befeküdnie. A tanúk többsége arról számolt be, hogy a befizetett százezres nagyságrendű összegről sem számlát, sem átvételi elismervényt nem kaptak.

Egyetlen tanú számlát kapott az általa befizetett, közel negyedmilliós összegről. Volt, akitől a német professzor útiköltsége miatt kértek több százezer forintot, de végül nem is a professzor műtötte.

Az árak képzése is igen érdekes módon folyt a meddőségi centrumban. Az egyik tanú vallomása szerint a szintén megvádolt asszisztensnő a betegtől kérdezte meg, hogy mennyit tudna fizetni a műtétért 150 és 250 ezer forint között. A beteg 150 ezret mondott és ezt kellett befizetnie, amit egy kockás papíron fel is jegyeztek. Az ügyész árképzést firtató kérdésére Vereczkey Attila elmondta: ők nem gazdasági szakemberek, ehhez nem értettek. A tárgyalás március 20-án folytatódik.

hirdetés

Könyveink