hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Vezetőváltásról döntöttek Debrecenben

Fülesdi Béla klinikai centrumelnök-helyettest, az aneszteziológiai és intenzív terápiás tanszék vezetőjét választották kedden Debrecenben a DEOEC elnökévé.

Fülesdi professzor 2011-től az újjászervezett, 60 tagozatból álló Egészségügyi Szakmai Kollégium elnöke. Július 1-jétől tölti be a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma (DEOEC) elnöki posztját - írja az MTI.

Az új centrumelnök - akinek a megbízása négy évre szól - Paragh Györgyöt váltja, aki két elnöki periódust követően távozik a centrum éléről. (Ő megpályázta a Debreceni Egyetem rektori posztját, jelölését nagy többséggel támogatta az egyetem szenátusa, de a rektori pályázat eredményét még nem hirdette ki a miniszter.)

Ugyancsak július 1-jétől Mátyus László egyetemi tanár, a biofizikai és sejtbiológiai intézet biomatematikai tanszékének vezetője tölti be a DEOEC általános orvostudományi karának dékáni tisztségét. A megbízás 4 évre szól. Az új dékán a poszton Csernoch Lászlót váltja, aki ugyancsak két periódus után távozik a kar éléről.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink