hirdetés
2024. május. 01., szerda - MUNKA ÜNN.,Fülöp, Jakab.

Veszprémben újra megpróbálják

Tavasszal költözhet a veszprémi központi ügyelet a Csolnoky Ferenc megyei kórházba, ahol eredetileg már 2012 augusztusától kellene működnie – írta az MTI.

A veszprémi önkormányzat és a Csolnoky Ferenc megyei kórház megállapodást kötött arról, hogy az európai uniós pályázatból megvalósuló új sürgősségi részlegbe költözik a veszprémi központi ügyelet. Ennek tavaly augusztus elsejéig meg kellett volna történnie, ám a mintegy félszáz háziorvos nem találta megfelelőnek a kórházban kialakított körülményeket, és nem hajlandó az átköltözésre.

Némedi Lajos (Fidesz-KDNP), Veszprém alpolgármestere azt MTI-nek elmondta: további egyeztetéseket kell folytatniuk, mert "időben egy kicsit megcsúsztak", és az orvosok nem tudtak tájékozódni arról, hogy időközben a kórház főigazgatója megteremtette azokat a feltételeket, amelyeket a nyári személyes egyeztetés során ők kértek.

Némedi Lajos úgy véli, hogy január elején sikerül megnyugtató módon rendezni a helyzetet, és februárban vagy márciusban a központi orvosi ügyelet a sürgősségi osztályra kerül. Hozzátette: az uniós pályázat elszámolása még nem zárult le, a főigazgató tájékoztatása szerint a támogatás visszafizetésével nem kell számolni.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink