hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

Változatlan maradhat a rendelési idő

Mégsem kell csökkentenie a nagykanizsai kórháznak a fül-orr-gégészet rendelési idejét, mert az intézmény igazolni tudta, hogy megvan a szükséges szakorvosi óraszám.

Az ÁNTSZ Nyugat-dunántúli Regionális Intézete november végén hozott nem jogerős határozatot arról, hogy orvoshiány miatt 90 napra ideiglenesen csökkenteni kell a fül-orr-gége ambulancia rendelési idejét. A Kanizsai Dorottya Kórház fellebbezett a határozat ellen, így az nem emelkedett jogerőre. 
Paizs Teréz, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Zala megyei régiós tisztiorvosa a döntéssel kapcsolatban elmondta: a kórház igazolta, hogy a 102 szakorvosi óraszámban biztosított rendelési időt tartani tudja, miután összesen 132 órára kötött szerződéseket orvosokkal, továbbá 40 órában szakorvosjelölt is részt vesz a gyógyításban. Az ÁNTSZ elfogadta a kórház fellebbezését és igazolását, de figyelemmel kíséri a feltételek alakulását. 
A nagykanizsai kórház működése kapcsán a 2007 elején történt főigazgató-váltás óta folyamatosak voltak az ellenzéki kritikák a fideszes többségű közgyűlésben, a képviselők egy része az új főigazgatót okolta, amiért nagyobb számban távoztak orvosok az intézményből. Szocialista indítványra a város közgyűlése a múlt év decemberének végén - titkos szavazással - "nem megfelelő munkavégzés miatt" azonnali hatállyal meg is szüntette az addigi főigazgató közalkalmazotti jogviszonyát.

Forrás: MTI

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés