hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Gazdaság

Üzleti tudással párosított kutatások

Megállapodás a Semmelweis – Primus Inkubátorház létrehozásáról

Katalizátor szerepet szánnak az alapítók a kutatási fázisban sikeresnek bizonyuló innovációk sikeres vállalkozássá alakításában a most útjára indított Semmelweis-Primus üzleti inkubátorháznak.
A Primus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő és a Semmelweis Egyetem tulajdonában álló Semmelweis Innováció Kft. közös vállalkozását az egyetemi és piaci szereplő konzorciuma hívta életre.

A Primus Capital és a Semmelweis Innováció Kft. együttműködésének célja, hogy erőforrásaikat és tudásbázisukat felhasználva minőségi és hatékony inkubációs szolgáltatást nyújtsanak tudományos és technológiai ötletek és találmányok tulajdonosainak e termékek üzleti célú felhasználása, illetve a vállalkozások befektetésre érett állapotának elérése érdekében – mutat rá a Világgazdasághoz eljuttatott közlemény. A leendő vállalkozások felkészítése az adott ötletre, kezdeményezésre szabottan történik, a vállalkozás-menedzsmenthez elengedhetetlenül szükséges – üzleti tervezés, pénzügy, jog, és jogvédelem, marketing, értékesítési – területeken egymásra épülő képzési, szolgáltatási modulokkal.
 
Az Üzleti Inkubátor Társaságot a Primus Capital anyagi forrásokkal, és innovatív vállalkozások ‘felépítésében’ szerzett egyedülálló szaktudásával segíti. Célja, hogy az együttműködés keretében végzett inkubáció eredményeként a tudományos eredmények ’befektetésre-érett vállalkozássá’ fejlődjenek. A Semmelweis Egyetem törekvése, hogy a hazai eredményeken alapuló új piacképes vállalkozások jöhessenek létre, melyek a professzionális üzleti tudásra támaszkodva készülnek fel a piacra lépésre, s a nemzetközi porondon is sikeressé válhatnak. A kezdő magyarországi innovatív vállalkozások fejlesztése és inkubálása húzóerőt jelent a technológiai fejlesztést végző tudásközpontok számára, ily módon a Semmelweis Egyetemről kikerülő szellemi termékek hasznosítása az egyetemnek is értéket teremthet. Az együttműködés részben a Primus Capital által biztosított forrásokból, illetve esetlegesen elérhető pályázati forrásokból kezdődik majd meg.

cimkék

hirdetés

Könyveink