hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.

Újabb tárgyalást tartott a szakszervezet és az államtitkárság

Ónodi-Szűcs Zoltán újabb egyeztetést folytatott az EDDSZ elnökével az ágazati kollektív szerződés kiterjesztésének lehetőségéről. Az ehhez szükséges jogszabály-módosítás folyamatban van.

A két fél gazdasági-, műszaki- és háttérszolgáltatást nyújtók bérfejlesztése tárgyában megállapodott abban, hogy az államtitkárság adatokat kér a költségvetésért felelős Nemzetgazdasági Minisztériumtól arról, hogy az egészségügyi ágazatban foglalkoztatott nem egészségügyi szakképesítéssel rendelkezők bérbeállásához képest a közszféra más területein milyen eltérések tapasztalhatók. Majd ennek ismeretében folytatják a sztrájktárgyalásokat – áll az államtitkárság közleményében.

A megbeszélésen megállapodtak arról, hogy a kollektív szerződést még ebben az évben aláírják a már eddig közösen elfogadott fejezeteket illetően - mint a munkaidő, a pihenőidő, valamint a munkabér.

A 2016. szeptember 1-jétől elindított bérfejlesztés gyakorlati végrehajtásának az értékelése már megkezdődött, közösen tekintik át, hogy bármely munkavállalót ért-e hátrány a megállapodásban foglalt bérfejlesztés végrehajtása során. A tárgyalás két hét múlva folytatódik.

cimkék

hirdetés

Könyveink