hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Folytatódik a tárgyalássorozat az államtitkárságon

Újabb témakörökben folytatódik az ágazati kollektív szerződés tárgyalássorozata – közli az egészségügyért felelős államtitkárság.

Újabb egyeztetést tartott Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a reprezentatív szakszervezetekkel és az egészségügyi érdekképviseletekkel – áll az államtitkárság közleményében. A találkozón összesen hét szervezet képviselő vettek részt, a kamarák mellett a Magyar Kórházszövetség és a Járóbeteg Szakellátási Szövetség is jelen voltak.

Az egyeztetés után a tárgyalópartnerek írásban is rögzítették a korábban kihirdetett több éves béremelési program részleteit, az államtitkárság pedig jelezte, hogy további egyeztetéseket folytat tárgyalópartnereivel az ágazati bérmegállapodás gyakorlati végrehajtásának ellenőrzéséről, a cafeteria rendszer kiterjesztésének áttekintéséről, valamint a munka és védőruházat juttatás felülvizsgálatáról.

Ezen felül megvizsgálják a gazdasági és műszaki, ügyviteli és fizikai munkakörben dolgozók béremelésének lehetőségét, a védőnők és a mentésben foglalkoztatottak helyzetét és megkezdik az ügyelet munkajogi szabályozásának felülvizsgálatát.

hirdetés

Könyveink